Política

LLUÍS MIÑARRO

PRODUCTOR DE CINEMA

“En un any pot desaparèixer el que hem creat en 30 anys”

C

om han afectat el sector del cinema les retallades?
Han afectat dràsticament, no solament ha baixat l'activitat i desapareixen moltes empreses, sinó que poden desaparèixer les bases del sector: els laboratoris, els estudis de so... De fet, ja està passant. Jo mateix produïa quatre pel·lícules cada any i aquest darrer any n'he produït una de baix pressupost. I no només és per les retallades, també estan retardant els pagaments. Tot això crea una inseguretat amb la qual qualsevol es posa a produir. En un any pot desaparèixer el que ha costat 30 anys aixecar.
Afectaran encara més en el futur?
El que està clar és que aquest any anirem pitjor i fins a les eleccions a Alemanya el setembre continuarem amb aquestes polítiques d'extrema austeritat. No depenem només del que passi a Catalunya o a l'Estat espanyol, també depenem de la relació de l'Estat amb la Unió Europea.
Creu que la Generalitat hauria d'incomplir les previsions pressupostàries i evitar les retallades?
Evidentment, haurien d'incomplir les retallades i invertir més, perquè així el país és inviable. Aquesta política neocon, liberal, està fent desaparèixer les empreses petites i també les més grans, i això és intolerable.
Què creu que haurien de fer les administracions per sortir del pou?
Com a mínim no rebaixar la inversió i complir els compromisos adquirits, perquè sinó, posen en perill la tresoreria de moltes empreses. D'altra banda, no haurien de retallar més i tornar al nivell d'inversió de fa un parell d'anys. Ja ha desaparegut molta gent del sector.
b. salvà



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.