Política

Robert Fauria presenta la renúncia formal als seus càrrecs

L'alcalde de Sant Hilari Sacalm va anunciar la seva dimissió fa un mes al ser imputat en el cas Manga

El segon tinent d'alcalde Albert Santaugini el rellevarà a partir del 5 d'abril i l'alcalde de Caldes de Malavella, Salvador Balliu serà el nou president del Consell Comarcal de la Selva

Robert Fauria, imputat en el cas Manga, ha presentat aquest dimarts la renúncia a l'alcaldia de Sant Hilari Sacalm i a la presidència del Consell Comarcal de la Selva. Fauria va anunciar fa un mes que dimitiria per la seva vinculació en l'anomenat cas Manga però fins ara encara no ho havia formalitzat.

Els plens extraordinaris per rellevar-lo als càrrecs se celebraran després de Setmana Santa. L'alcalde de Caldes de Malavella, Salvador Balliu, es convertirà en el nou president del Consell Comarcal el 9 d'abril, mentre que el fins ara segon tinent d'alcalde de Sant Hilari, Albert Santaugini, ocuparà l'alcaldia a partir del 5 d'abril. Uns dies abans, dimarts 2 d'abril, hi haurà un altre ple que servirà per oficialitzar la renúncia de l'alcalde.

El 22 de febrer Robert Fauria va anunciar que deixava la política arran de ser la imputat per la suposada vinculació amb una trama de corrupció que es lucrava a través d'adjudicacions públiques fraudulentes. El fins ara president del Consell Comarcal de la Selva i alcalde de Sant Hilari Sacalm va assegurar que tenia la consciència molt tranquil·la però que deixava els càrrecs per protegir la seva família i perquè la seva detenció i posterior declaració davant la jutge de Lugo el van “sobrepassar”. Però un mes després, Fauria encara no havia presentat la seva renúncia formal, cosa que segons informa CDC en un comunicat ha fet aquest matí.

Els agents del servei de vigilància duanera el van detenir el 14 de febrer i, després de passar a disposició judicial, va quedar en llibertat sota una fiança de 18.000 euros. Fauria està imputat com a suposat autor de delictes de suborn, prevaricació, tràfic d'influències, violació de secrets o malversació de fons públics, entre altres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.