Política

maresme

El PSC de Santa Susanna veu irregularitats en l'obra de la piscina

Manté que no hi ha la documentació oficial sobre el projecte i que encara es deu els diners al constructor

Amenaça amb portar el cas a l'Oficina Antifrau i el govern assegura que tot és correcte

El PSC, a l'oposició de Santa Susanna, denuncia irregularitats urbanístiques en l'obra de la piscina municipal, a tocar del poliesportiu. L'equipament, que data dels anys noranta, no disposa de la documentació preceptiva i, segons els socialistes, fins i tot s'hauria construït una coberta que no estava inclosa en els plànols inicials. El portaveu del grup municipal, Isidro Jiménez va assegurar en el darrer ple que quan havia demanat la documentació sobre l'equipament a l'arquitecta municipal aquesta li havia assegurat que no existien. “Em consta que a més es deuen diners al constructor de l'obra i que es van voler pagar a través del pla de proveïdors però com que no hi havia els papers no es va poder incloure”, va explicar Jiménez que va afegir que el cost de la piscina hauria estat d'uns 700.000 euros. El regidor va acusar l'alcalde, Joan Campolier (CiU), de no respondre a les nombroses demandes d'informació per part de l'oposició, tant per aquest cas com per altres. Finalment el PSC va anunciar que informaria de les irregularitats detectades tant al Síndic de Greuges com a l'Oficina Antifrau.

De la seva banda, l'alcalde es va limitar a demanar al regidor que fes la seva petició per escrit comentant que no disposava de la informació sobre la piscina “atès que és una obra que es va fer fa molts d'anys”. Posteriorment, Joan Campolier va assegurar que el projecte de les instal·lacions esportives era “del tot correcte” i que la informació que havien donat els socialistes en el ple no era certa. L'alcalde va afegir que “els regidors han de seguir el procediment adequat quan reclamen informació i no molestar els tècnics cada dos per tres”.

Una única dedicació exclusiva remunerada

El ple de Santa Susanna va aprovar amb els únics vots a favor del govern de CiU la primera i única dedicació exclusiva remunerada. El primer tinent d'alcalde, Robert Pi, cobrarà mensualment uns 1.300 euros i l'alcalde va justificar la decisió davant “la gran dedicació i feina que ha de dur a terme”. Es dóna el cas que cap dels regidors de govern del municipi cobra un sou i només perceben les dietes corresponents a l'assistència, entre d'altres, als plens. De fet, CiU va incloure en el seu programa electoral que no assignaria cap sou als càrrecs polítics davant la delicada situació econòmica de l'Ajuntament. L'alcalde va argumentar que les necessitats del consistori exigeixen una dedicació exclusiva i que no es pot demanar a un regidor que “dediqui tot el temps del món i no pugui cobrar la feina que fa”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.