Política

Els incompliments de l'alcalde de Paterna li costen a la vila nou milions

Lorenzo Agustí arribà a manifestar que es trobava pensant a dimitir davant la pressió veïnal que es va exercir durant la sessió plenària

El regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, afirma que al ple extraordinari dels impostos l'alcalde es va trobar en un carrer sense eixida i hagué d'admetre que les seues promeses electorals incomplides costen a la ciutadania de Paterna nou milions d'euros.

Com a conseqüència de la precisió dels punts proposats per la Federació d'Associacions de Veïns de Paterna (FAVEPA), Agustí no va tindre més remei que llegir els informes dels tècnics municipals. Per la qual cosa, el cap de l'equip de govern hagué d'admetre que hauríem de pagar 3,5 milions de la TAMER per tornar-la; 2,5 milions per a baixar l'IBI; i 3 milions de la tarifa mediambiental. La suma té com a resultat els nou milions, i com va dir l'alcalde: “evidentment eixos diners no els tenim”.

Segons l'Interventor, això era absolutament impossible, demostrant la irresponsabilitat de l'alcalde al prometre i mentir a la ciutadania amb les seues campanyes anti-taxa que ara es desmunten. Els mateixos representants veïnals li ho digueren ben clar: “vosté ens digué que no pagàrem el fem. I gràcies a la nostra campanya l'anterior equip de govern va perdre. Però ara no sols no ens ha volgut rebre. Ens digué que ens tornaria la TAMER i no ho ha fet”.

Segons Ramón, “la contundència del públic, demanant-li insistentment, la dimissió també li va afectar. Tant es va tensar l'ambient que, en un moment determinat, Lorenzo Agustí va dir que si li seguien demanant la seua dimissió potser ell s'ho pensaria. Fins i tot en dos ocasions va dir que 'quan vostés governen', la qual cosa apunta a un incert futur sobre la continuïtat de l'alcalde del PP al capdavant del consistori paterner”.

A més a més, quan va acabar el ple, totes les persones presents li demanaren que es disculpara per l'abús continu en utilitzar termes insultants davant la ciutadania, les associacions i els portaveus dels grups de l'oposició. Una actitud a la que cal afegir que va censurar el torn de paraula de Compromís, incomplint la legalitat que establix el reglament municipal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.