Política

El PP d'Algemesí vol tancar fraudulentament el tema de l'aigua

La Direcció General elabora un conveni sobre un assumpte que no és competent i la Confederació Hidrogràfica s'inhibeix

Els ajuntaments implicats en el mal anomenat “Conveni de la Comunitat d'Usuaris de la Ribera” han rebut la setmana passada un fax de la Direcció General d'Aigües (DGA) indicant-los que eixa Direcció General de l'Aigua “no ha recibido confirmación de ese ayuntamiento aceptando la propuesta de convenio”.

Més Algemesí considera totalment irregular i no ajustada a la legalitat el procés que s'està seguint per constituir eixa Comunitat. D'aquesta manera, de manera procedimentalment fraudulenta, el PP intenta tancar un tema que no ha sabut resoldre en 15 anys.

D'entrada cal recordar que la Direcció General d'Aigües no és l'organisme competent per a liderar aquest procés ja que no té competència aspectes relacionats amb la gestió de l'aigua.

Per ser la del Xúquer una conca intercomunitària, a competència relativa a la gestió i ordenació dels recursos hídrics és exclusiva del Govern Central i en concret de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHX). La DGA no té competències per redactar estatuts ni per tramitar la constitució d'aquesta Comunitat.

És per això que davant l'anunci fet per l'equip de govern sobre que signarà aquest conveni fraudulent, Més Algemesí reclamarà un informe de legalitat al Secretari de l'Ajuntament sobre diferents punts d'aquest conveni que infringeixen la Llei d'Aigües i la Directiva Marc de l'Aigua i, especialment, sobre la competència de la DGA sobre el tema.

És evident doncs, que la DGA està extralimitant-se. Paral·lelament en els propers dies també presentarà aquesta força política que ara denuncia el cas, un escrit de denúncia a la CHX per tal que aquesta sancione o prohibisca a la DGA continuar exercint un paper que no li pertoca.

Per a Més Algemesí, el procés i el propi conveni són irregulars, si no fraudulents, i per això crida molt l'atenció l'actitud de la CHX que s'ha mostrat totalment aliena i passiva. És més que sospitós el mutisme de la CHX i que d'ofici no cride l'atenció a la DGA i no tinga res a dir sobre el propi conveni.

Resulta vergonyós que l'organisme encarregat de vetlar per la gestió de l'aigua eludisca covardament la seua responsabilitat.

Més Algemesí considera que si la presidenta de la CHX no vol fer la seua feina i s'inhibeix de la seua responsabilitat, el millor que podria fer és abandonar el càrrec i deixar a altre que faça la feina que ara no està fent.

La Direcció General de l'Aigua, la Confederació Hidrogràfica del Xúquer i els alcaldes del PP —entre ells el d'Algemesí— que volen signar aquest conveni estan simplement permetent que es viole clarament l'article 9.1 de la Directiva Marc de l'Aigua.

Si la CHX, màxima responsable de la regulació de les concessions i de la qualitat de l'aigua, permet aquest conveni demostrarà que no està capacitada per al càrrec i que el negoci d'1 milió d'euros anual que amaga aquest conveni, pot més que les normes i directives vigents.

Més Algemesí no considera que estem davant d'un conveni d'usuari ni davant cap regulació del domini hídric sinó davant de l'encobriment sota la forma d'una falsa Comunitat d'Usuaris d'un pur negoci de compra-venda d'aigua dels regants cap els ajuntaments i la fallida del dret prioritari a l'aigua de l'abastiment a població i al caràcter de domini públic de l'aigua.

Entenen que aquest mercadeig no pot ser tolerat per la CHX que deu aturar-lo. La pròpia Llei d'Aigües, en el seu article 55.1 faculta al propi organisme de conca a realitzar la substitució d'aigües subterrànies per superficials sense necessitat de tenir que procedir a cap tipus de compensació; i més quan en l'actualitat s'utilitzen per al reg molts menys hectòmetres dels concedits a priori.

Per tot això si en el proper plenari l'equip de govern vota a favor d'aquest fraudulent conveni, MMés Algemesí no sols no votarà en contra, sinó que impugnarà l'acord.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
FEDERACIÓ RUSSA

Rússia respondrà a míssils dels EUA a Europa apuntant amb els seus la UE

BARCELONA
POLÍTICA

El PSC s’atribueix com a mèrit el retorn dels exiliats

barcelona
política

Rovira es retroba amb la militància d’ERC

barcelona

Desenes de morts per un atac israelià a un campament de refugiats a Gaza

BARCELONA
política

Els comuns reivindiquen el seu pes en un futur acord de govern

barcelona
ÀSIA

Ira a la Xina per una llei dels EUA que li reclama més autonomia per al Tibet

BARCELONA
política

Comín refreda l’opció d’un retorn conjunt i imminent amb Puigdemont

barcelona
GUERRA A GAZA

La UNRWA torna a rebre fons i pot continuar funcionant fins el setembre

BARCELONA
política

La investigació sobre el cas dels cartells no tanca la ferida a ERC

barcelona