Política

L'alcalde d'Almussafes adverteix el PSOE que vulnera la Llei de protecció de dades

El portaveu del PSOE va enviar una carta a 34 famílies de la localitat, valent-se d'informació obtinguda de documentació reservada

La Secretaria de l'Ajuntament ha emès un informe en què conclou que “s'ha produït aparentment un ús indegut de la informació continguda en els expedients municipals pel portaveu del PSOE, Antonio Gonzalez, a l'usar les dades personals dels contribuents afectats per la Resolució de l'Alcaldia núm. 972/2013, incomplint el deure de sigil a què ve obligat pel que establix l'art. 16.3 del Reial Decret 2568/1986, de 28 de novembre, pel que s'aprova el Reglament d'Organització, Funcionament i Règim Jurídic de les entitats locals.

El ROF explicita que: “els membres de la corporació tenen el deure de guardar reserva en relació amb les informacions que li'ls faciliten per a fer possible el desenrotllament de la seua funció, singularment de les que han de servir d'antecedent per a decisions que encara es troben pendents d'adopció, així com per a evitar la reproducció de la documentació que puga ser-los facilitada, en original o còpia, per al seu estudi”.

Davant de l'esmentat informe, el passat dia 22 de juliol l'alcalde li va remetre un escrit requeritori al portaveu del grup municipal socialista, en què li recordava tant la seua obligació, com la dels membres del seu grup, de complir amb el deure guardar reserva i mantindre la confidencialitat de la informació a què tinguen accés per raó del seu càrrec.

Així mateix, Girona li pregava a González que aclarira com era que firmava, en qualitat de portaveu del Grup Municipal, un escrit amb capçalera del Partit Socialista i li demana que en futures actuacions, s'atinguen a les obligacions derivades de l'Estatut dels membres de les corporacions locals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.