Els torrentins han de demanar una subvenció per no pagar el fem

L'Ajuntament començarà una campanya a porta freda per tal d'informar sobre la nova ajuda

L'Ajuntament ha aprovat, en el decurs d'una sessió plenària extraordinària celebrada el darrer dia del mes de juliol, una nova subvenció perquè els veïns i veïnes de la localitat continuen sense pagar la taxa de fem en el rebuts del tercer i del quart trimestre d'enguany.

Actualment, l'anterior subvenció promoguda des del consistori torrentí, es troba sota suspensió cautelar, degut al recurs interposat per la Delegació de Govern i és per això que, mentre s'hi resol aquest entrebanc legal, la municipalitat torrentina ha donat el vist-i-plau amb els vots favorables del PP i del Bloc, a una nova ordenança, perquè el veïnatge no haja de pagar aquesta taxa en el que resta d'any.

Cal recordar que l'esmentada contribució pel servei, va estar eliminada per l'equip de govern l'any 2007, a poc d'arribar a l'alcaldia el Partit Popular. Durant aquest temps, cada ciutadà ha estalviat entre 70 i 900 euros l'any.

Ara ha de ser cada veí qui haurà de sol·licitar la subvenció ajuda perquè siga efectiu el pagament. El termini per a realitzar la sol·licitud resta obert des de setembre fins desembre i per poder gaudir d'aquesta, hauran d'estar al corrent de tots els pagaments davant la municipalitat.

En aquest sentit, l'alcaldessa de la vila, Mª Josep Català, ha manifestat que el seu desig és que cada ciutadà la demane i és per això que en breu començarà una campanya informativa porta a porta, per tal de notificar el procediment així com l'escrit que ha de complimentar.

El PSPV en desacord

P.R

El síndic portaveu socialista ha recordat que quan es va prendre l'acord allà pel mes de gener, va advertir que «el govern municipal estava teixint una tela d'aranya feble que acabaria per embolicar-ho tot i a tots». Per a Josep Veiga, el que cal fer és «baixar la pressió fiscal que el PP ha multiplicat en tan sols dos anys i que s'acomplisca la legalitat per damunt de tot a fi que, l'ajuntament de Torrent, no s'hi trobe al cap dels ajuntaments embolicadors de l'Estat espanyol». El portaveu socialista ha demanat claredat en l'aplicació del nou model de subvenció, però pensa que el govern municipal del PP, no s'aclareix, ni explica res. És per això que el vot del grup majoritari de l'oposició ha estat una abstenció degut als dubtes que ha originat aquesta nova norma. /

Per no respectar la llei

PERE ROSSELL

L'alcaldessa de Torrent aplica de manera torta la seua política impositiva i porta a la ruïna la municipalitat, amb les seues contínues errades i irregularitats. No ha aprés encara que cal respectar la llei perquè al remat, qui paga el «pato» de totes les seues clavades de pota, som els veïns i veïnes. Tot i que aquesta nova decisió presa pel plenari municipal s'ajusta a la legalitat, el Grup Socialista ha plantejat nous interrogants que el fan dubtar de la legalitat absoluta. Cal tenir present que al pressupostos de l'Ajuntament no figuren identificats els beneficiaris de la subvenció i tota la tramitació que ha de fer-se multiplicarà la burocràcia municipal i la despesa pública. Si es subvenciona d'avant mà persones que no haurien d'estar subvencionades, després s'haurà de demanar devolució i, això és tot un pleit. /



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.