Política

Interior demana als ciutadans una actitud “tolerant i respectuosa” durant una Diada “extraordinària”

Un terç dels mossos d'esquadra de servei estaran pendents “en algun moment” de la cadena humana

Les afectacions més grans al trànsit es donaran entre l'una del migdia i les sis de la tarda

El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, ha demanat “respecte i tolerància” a tots els ciutadans durant la celebració d'una Diada “extraordinària” marcada per la mobilització de la Via Catalana, davant la qual no hi ha “experiències prèvies”.

El dispositiu dissenyat per garantir la seguretat i, especialment, la mobilitat durant l'Onze de Setembre comptarà amb 6.823 mossos d'Esquadra, la majoria dels quals repartits en torns de 12 hores (matí i tarda), que “en algun moment”, dedicaran la seva atenció a la Via Catalana.

Del total d'agents, 353 seran de la Divisió de Trànsit i seran els encarregats de regular els trams més difícils dels que travessa la cadena humana, que passa per 84 municipis i, en 42 d'aquests, ho fa per traçat urbà. També hi haurà més policies de Seguretat Ciutadana fent tasques de trànsit, però seran missions més senzilles, com ara informar als vehicles dels talls.

Talls a partir de l'una del migdia

Les afectacions més grans al trànsit es donaran entre l'una del migdia i les sis de la tarda. Els primers vehicles en no poder accedir a les carreteres per on passarà la mobilització seran els pesants de més de 300 kg.

A dos quarts de tres, es tallarà l'accés a les vies interurbanes de tots els vehicles. La cadena passa per la N-II i per la N-340. El tall dels traçats urbans es farà a dos quarts de quatre, una hora i mitja abans de l'inici.

Si per garantir la descongestió de la xarxa viària, en alguns instants, es requereix desviar el trànsit per l'AP7 o per la C-32, la conselleria decidirà llavors si aixeca els peatges de les dues vies de pagament en punts concrets.

41 concentracions comunicades

El departament ha rebut la notificació que se celebraran 41 actes durant l'Onze de Setembre a banda de la Via Catalana. Alguns d'ells “no tenen res a veure amb la Diada”, ha matisat Espadaler. “Tots” han acceptat les recomanacions que ha fet la conselleria per motius de seguretat.

Sobre la contramanifestació programada pel Moviment Cívic 12-O, al qual se li ha denegat l'autorització per concentrar-se a la Sagrada Família a la mateixa hora que la Via Catalana per motius de “seguretat”, el conseller ha explicat que no els consta si finalment celebraran o no la seva trobada.

Interior també ha elaborat una compilació de consells per als participants a la Via Catalana destinada a millorar la seva mobilitat i seguretat. Aquí se'ls recorda que truquin al 112 per a qualsevol emergència i que el risc d'incendis encara continua actiu en algunes parts del territori. També que evitin deixar cap “obstacle” a la carretera un cop acabi la cadena



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.