Política

Compromís per Torrent es defensa de les acusacions abocades pel PP local

Denuncia la utilització abusiva de l'alcaldessa de la prerrogativa de parlar una vegada votats els punts discutits als plenaris municipals

El grup municipal de Compromís per Torrent, ha denunciat un nou intent del Partido Popular local, de criminalitzar la seua acció d'oposició als Plens municipals.

Els regidors de la formació, Vicent Beguer i Maria Herrada, neguen les acusacions del PP d'incomplir les normes del Ple, atés que mai han fet ús de la paraula en el torn tancat d'alcaldia, excepte per a demanar —amb gestos— l'ús de la paraula, petició que el PP pren com a una interrupció a l'alcaldessa Folgado.

Tant Beguer com Herrada han volgut expressar que el fet d'alçar la mà per a demanar la paraula, en el torn privatiu d'alcaldia, està provocada per la pròpia reiteració de l'alcaldessa Folgado en fer preguntes retòriques als regidors de Compromís.

En aquest cas, els regidors de l'oposició demanen la paraula per a respondre a les preguntes que formula la pròpia Folgado, qüestió que l'Alcaldessa de Torrent interpreta erròniament com una vulneració a la seua prerrogativa de tancar el punt, un privilegi legal del qual, segons Compromís, Folgado fa un ús abusiu i poc respectuós amb l'oposició i amb el que s'hi fa a d'altres poblacions com Burjassot i Sueca.

Així, al passat Ple d'octubre, l'alcaldessa de Torrent no va voler intervindre en cap moment en el punt del dia referent a la gravació del so dels parlaments dels ciutadans, que es produïxen una vegada acabat el Ple i no s'arrepleguen al vídeo del mateix penjat a la pàgina web municipal, no així la contestació dels membres del PP, que aquestes si s'escolten.

Cap membre del PP, inclosa l'alcaldessa, no varen voler parlar ni debatre aquesta moció de Compromís. Després de no voler participar al debat, i una vegada produïda la votació, l'alcaldessa de Torrent utilitzà l'esmentada prerrogativa, sense possibilitat de contrarèplica, per tatxar la moció de Compromís de demagògica i de buscar sempre la foto, i tot seguit va llançar preguntes retòriques sobre el funcionament dels Plens de Burjassot i Sueca, una tàctica utilitzada molt sovint pel PP per a no parlar dels debats que es plantegen a Torrent.

Finalment tant Beguer com Herrada han adreçat l'alcaldessa de Torrent que parle amb l'alcalde de Burjassot, Jordi Sebastià, i amb el de Sueca Salvador Campillo per tal d'informar-se del funcionament i la publicitat dels Plens d'aquestos municipis, especialment el de Burjassot, on Compromís ostenta l'alcaldia i les sessions són retransmeses en directe per la ràdio local. “Un funcionament i transparència del que sembla que Folgado i el seu govern haurien de copiar i no criticar”, han expressat els regidors de Compromís per Torrent.

La tècnica del ventilador

Pere Rossell

Quan un polític no disposa d'argument suficients per a donar suport a la seua tasca, el primer que fa és posar en marxa el ventilador i escampar porqueria contra els grups que l'inoportunen o li fan de crítica, per molt constructiva que aquesta siga.

L'alcaldessa de Torrent, ha aprés ràpidament aquesta tècnica i, sempre que fa ús d ela paraula dins el torn restringit de tancament dels plenaris municipals, procura posar en marxa aquest ventilador per a escampar dubtes i maledicències sobre la credibilitat del grups polítics que l'han inoportunada al llarg de la sessió.

La ciutadania pateix reglaments municipals que ratllen l'autoritarisme, hereus d'una època pretèrita on la paraula d el'alcalde es corresponia amb la del “jefe local del movimiento” que disposava del suport d'aquells somatens que tanta ppor produïen al Torrent dels anys cinquanta, seixanta i setanta.

Amb el nou “movimiento nacional blau” imposat pel partit que (mal)gestiona la municipalitat torrentina, s'observa el mateix costum i la primera regidora en cap, és incapaç (ni li passa pel cap) adoptar cap altra posició més dialogant, perquè aquesta ja li senta bé, com li ve com l'anell al dit, la mordaça sobre la ciutadania i el moviment associatiu o el silenci tècnic imposat sobre les preguntes dels assistents —sempre pocs— a les sessions ordinàries.

Ja se sap: al PP de Torrent li agrada governar per al poble, però sense el poble, perquè ells es consideren més sabuts, més cultes i més democràtics que ningú.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.