Política

POLÍTICA MUNICIPAL

Castellfollit lliurarà tot l'expedient del sou de l'alcalde

La Guàrdia Civil requereix al consistori, per ordre de la fiscalia, tots els documents aprovats en el ple de l'octubre

La comandància de la Guàrdia Civil de Girona va entrar divendres al registre de l'Ajuntament de Castellfollit de la Roca una petició d'informació i documentació relacionada amb l'aprovació, en el ple del mes passat, d'una partida econòmica de 6.000 euros anuals en concepte d'indemnització a favor de l'alcalde, Moisès Coromina, perquè complementés la seva pensió de jubilació amb 500 euros al mes.

La fiscalia va incoar diligències d'ofici fa poques setmanes per esclarir si al darrere d'aquest complement de la pensió hi pot haver delictes de prevaricació i malversació de diners públics, i va demanar a la Guàrdia Civil que ho investigués. L'alcalde, que es va jubilar a l'abril, va haver de renunciar al sou municipal pel fet que no es poden cobrar dos salaris públics alhora.

Respecte a la controvertida indemnització, en el ple d'octubre, Coromina va indicar que la mesura tenia caràcter retroactiu. És a dir, que la cobraria des de l'abril tot i que els dos regidors que han renunciat al sou a l'octubre han anat cobrant cada mes i va admetre que en els últims mesos havia demanat avançaments de sou. Segons Coromina, la quantitat anticipada ha estat de 900 euros.

LES XIFRES

6.000
euros
anuals d'indemnització són els que en el passat ple es va assignar l'alcalde, Coromina, com a alternativa al sou.
900
euros
són els que ha cobrat per avançat des de l'abril, quan es va jubilar i va renunciar al salari públic municipal.

L'acta del ple serà vàlida dimarts

Entre la documentació relacionada amb l'afer que ha requerit la Guàrdia Civil hi ha d'haver l'acta del ple de l'octubre passat, en el transcurs del qual es va aprovar la mesura. L'acta, però, no serà vàlida fins després del ple d'aquest dimarts, un cop els edils de tots els grups donin el vistiplau a la transcripció. Segons l'acord del ple, els diners de la indemnització de Coromina surten del sou de dos dels sis regidors de l'equip de govern que han acceptat deixar de cobrar, dels diners que el grup de CiU deixa d'ingressar –l'assignació s'ha retallat de 1.200 euros a només 200– i, la resta, de la partida del pressupost que fins ara servia per pagar la Seguretat Social de l'alcalde.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia