Política

Junqueras indica que Brussel·les ha de tenir clar que Catalunya “no es resignarà”

El president d'ERC explica que la Unió Europea ha de saber que el procés català “no va de baixa”

El líder republicà subratlla que les eleccions municipals de maig del 2015 “seran decisives” per al procés sobiranista

El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha explicat aquest dissabte que Brussel·les ha de tenir clar que el procés català “no decaurà” i que en cap cas “es resignarà”, en allò que és la voluntat majoritària dels catalans de votar sobre el seu futur col·lectiu en una consulta sobiranista. Junqueras ha defensat així la seva recent intervenció a Brussel·les per defensar el procés independentista de Catalunya i on va amenaçar de parar l'economia catalana una setmana.

El líder republicà ha intervingut avui a Arenys de Munt (Maresme), en una jornada dedicada al paper dels ajuntaments durant el procés sobiranista, i on ha destacat que és important demostrar que l'independentisme no “va de baixa”.

“Diuen que això de Catalunya ha estat una febre, però quan hem vist les carreteres plenes en la Diada ens adonem que el moviment encara es manté, i això és important que ho diguem a Brussel·les perquè és important que qui ho ha de saber ho sàpiga”, ha subratllat.

Junqueras ha manifestat que la feina de base ha de partir de la pròpia societat civil: “Hem d'apel·lar a la majoria social, en tot moment hem de recordar que la pregunta ha de ser clara”.

El president d'ERC ha assenyalat que “no acceptarem una mala pregunta, no ens resignarem a no poder exercir el dret a votar a través de tots els camins legals”. En aquest sentit, ha afirmat que “un d'aquests camins és el món municipal, per això són importants també les eleccions municipals de maig del 2015, que seran decisives”.

“Per molt soroll que facin, la lluita la guanyarà la societat catalana, l'independentisme i ERC. El que estem explicant és tan evident que ho seguirem repetint cada dia”, ha afegit. Junqueras també ha explicat que “passi el que passi el 2014, el 2015 serà la data important perquè s'haurà de dur fer molta feina, i una part important la farem des del món municipal amb la cultura, l'esport i la promoció econòmica”.

Finalment, Junqueras ha subratllat que una de les amenaces que pot tenir el procés sobiranista és l'Estat. “Si ens diuen que no podem votar i ens resignem, ja hem perdut (...) l'Estat espanyol han de percebre que per molt que ho digui nosaltres farem tot allò que sigui possible per defensar el nostre dret a votar”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia