Política

maresme

El rebuig a la banalització del nazisme divideix a Pineda de Mar

ERC, CiU i 100xcent per Pineda secunden una moció de suport al manifest signat per entitats de la societat civil que no prospera

El PSC imposa una revisió del text que obté el suport del PP

Situació kafkiana la viscuda dijous al vespre en el ple de Pineda de Mar. Els grups d'ERC, CiU i 100xcent per Pineda van secundar una moció basada en el text íntegre del Manifest per la Dignitat Democràtica davant la banalització del nazisme promogut per la societat civil i que compta amb el suport de desenes d'entitats. El text recull la condemna enèrgica als atacs verbals i recurrents contra el poble, les entitats i els polítics catalans als quals de forma constant en els darrers temps s'està qualificats de “racistes, feixistes i fins i tot nazis i hitlerians pel fet d'aspirar a la sobirania de la nostra nació” . El redactat, a més, precisa que la inhibició de la policia, el ministeri fiscal i les administracions públiques “afavoreix l'augment d'aquestes acusacions i declaracions i fomenta el discurs de l'odi, la xenofòbia i la confrontació entre els pobles” i ho exemplifica amb l'atac patit l'11 de setembre passat a la llibreria Blanquerna de Madrid.

La moció no va poder prosperar perquè hi van votar en contra tant el PSC com el PP argumentant que no hi podien donar suport, entre d'altres, perquè no estaven d'acord en què la policia, els fiscals i les administracions públiques afavorissin el discurs vexatori contra Catalunya. Tot i això, els socialistes van presentar una moció basada clarament en el text però amb un seguit de modificacions que incloïen la desaparició tant del paràgraf sobre la policia com del que feia referència a l'atac a la Blanquerna. Una lectura més precisa, però, detectava modificacions més precises com ara la substitució de Països Catalans per Catalunya i la desaparició de la frase “sobirania de la nostra nació” per “interessos del nostre país”. El ponent de la moció socialista, el regidor Santi Masip, va defensar el nou redactat entenent que “tots coincidim en el fons, però no en les formes” i va lamentar que les modificacions haguessin derivat en una crítica “i una criminalització” cap als grups que no votaven el text original.

Vol i dol

De la seva banda, la regidora Mònica Palacín, d'ERC, va assegurar que l'actitud del PSC amb la moció “és la d'algú que vol i dol” i va qualificar d' “insultant” la decisió de canviar “lliurament” un text “consensuat i votat per nombroses entitats”. CiU va mantenir que la moció dels tres grups era la correcta i el regidor de 100xcent per Pineda, Salvador Llorens, va recriminar als socialistes que presentessin una contra moció “amb l'única voluntat d'imposar per nombre de vots el seu criteri”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia