Política

Torrent de l'Horta aprova 51 milions de pressupost per al 2014

La majoria “popular” no ha acceptat cap esmena de la bancada de l'oposició que s'ha queixat de les formes amb que ha portat tot el procés

Tres hores i mitja ha estat el temps que la corporació municipal de Torrent de l'Horta, ha utilitzat per donar “carpetada” als pressupostos que han de regir la marxa de l'Ajuntament més gran de la comarca de l'Horta.

Els 51 milions d'euros aprovats, no han patit cap variació sobre el que el regidor d'Hisenda proposava, malgrat les nombroses esmenes que han estat presentades per escrit en temps i forma i rebutjades per la bancada que disposa la majoria absoluta en la Corporació.

El primer entrebanc a la proposta, ha sorgit amb un punt previ a la discussió dels pressupostos, relacionat amb la modificació de la plantilla. Però per damunt d'aquesta divergència, el regidor Jorge Planells, s'ha esforçat en argumentar que els 51 milions d'euros pressupostats, responen a uns comptes caracteritzats per “l'eficiència en els comptes i la contenció de la despesa”.

Cap d'aquestos dos argument han estat acceptats per la bancada de l'oposició substanciada amb la coalició Compromís i el Partit Socialista del País Valencià - PSOE, que han denunciat la “manca de tacte en les formes i la falta de participació en la consecució d'un acord” que no ha arribat en cap moment de les tres hores i mitja invertides.

Tots dos partits opositors, han accentuat la política conservadora dels pressupostos i la manca de sensibilitat per atendre les necessitats reals de la població amb major nombre d'aturats i aturades de tota la comarca.

Els pressupostos del 2014 aprovats durant aquesta mateixa vesprada, adoleixen d'un Pla d'Ocupació per a Torrent i de major atenció a les famílies més desprotegides, malgrat els esforços del ponent “popular” que no ha deixat de manifestar que es tracten “dels comptes més socials dels que mai no havia vist la corporació torrentina”.

El sermó de l'abadessa

Pere Rossell

Si alguna cosa s'ha de destacar de la sessió d'aprovació dels pressupostos municipals de l'Ajuntament de Torrent, aquesta ha de ser el sermó de l'alcaldessa dictat com a remat de la sessió, quan el rellotge estava a punt de marcar les 17 hores i el públic assistent romania assegut des de les 13.30.

Si alguna cosa destaca d'aquest filípica - rèplica - súplica, que ha llançat l'alcaldessa de Torrent com a remat de la sessió, és la manca d'autocrítica. Aquesta primera munícep, quan posa el ventilador en marxa, no té cap mirament i tan li fa que esguite uns com altres. El seu síndic portaveu d'Hisenda havia trenat un discurs intel·ligible (dins dels seus cànons conservadors) però ella, amb eixa ànsia de destacar per sobre la resta i coneixedora com és que no hi ha torn de rèplica, l'ha destrossat per complet.

No hi ha ningú al seu partit, al seu gurp municipal, que li faça veure que no és la regina dels mars? No té cap amic o amiga en la Corporació, que li assessore sobre el contingut dels seus sermons finals de sessió? Tan situada s'hi troba al cim de la política local, que no disposa de bons consellers i conselleres i tothom li bufa el caldo?

A pocs quilòmetres d'ací, en passar els Pirineus, els primers muníceps, quan s'aproven els pressupostos, solen agrair la col·laboració de tot el conjunt de representants polítics siguen del color que siguen, del públic assistent ala sessió maratoniana i d'aquells que ho veuran per la televisió o la ràdio local... però “Torrent is diferent”. Se m'oblidava que dos dels seus representants a les Corts Valencianes van estar complixes de la tancada de Canal 9.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia