Política

ICV-EUiA censura el discurs de Mas perquè se centra en la consulta i no fa “autocrítica” per les polítiques d'austeritat

Camats creu que el president fa bons els arguments d'aquells que temen que “el discurs nacional tapi la realitat del carrer”

La portaveu d'ICV-EUiA al Parlament, Dolors Camats, ha censurat el discurs de Cap d'Any del president de la Generalitat, Artur Mas, perquè només se centra en la consulta sobiranista i no fa “autocrítica” per les polítiques d'austeritat. “Obvia la major part de la ciutadania en no fer esment de les polítiques d'austeritat i retallades que el seu Govern, amb el suport d'ERC, segueix aplicant també en els actuals pressupostos i en les seves decisions”, ha lamentat Camats, que creu que el president català fa bons els arguments d'aquells que temen que “el discurs nacional tapi la realitat del carrer”, o sigui les mobilitzacions de la ciutadania contra les retallades en educació, salut i serveis socials.

“Mas no pot fer un discurs encoratjant l'any nou com si només hi hagués la consulta”, ha dit Camats, que ha recordat que el país, durant el 2014, també afrontarà altres reptes com per exemple “votar uns nous pressupostos o votar una renda garantida de ciutadania”. “Uns reptes tant fonamentals i tant importants com la consulta”, ha puntualitzat la portaveu d'ICV-EUiA al Parlament, que també ha recriminat al president de la Generalitat que parli d'una “remuntada econòmica” en el seu discurs.

“No hi ha remuntada econòmica amb 638.000 aturats”


“No hi ha remuntada econòmica per un president amb un país amb més de 638.000 d'aturats, que té plantes d'hospitals tancades, escoles tancades, treballadors públics sense una paga per tercer any consecutiu i estudiants que marxen a treballar a l'estranger”, ha enumerat Camats, que ha recalcat al president que els “estralls de la crisi els han fet les seves polítiques”. “La crisi no és una desgràcia que ens ha caigut al damunt, és conseqüència de polítiques econòmiques preses, entre altres, pel seu Govern”, ha finalitzat la portaveu d'ICV-EUiA.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia