Política

Carlos Fabra, imputat per presumptes irregularitats en l'organització d'una correguda de bous

L'expresident de la Diputació de Castelló enviava l'entrades d'aquest certamen, creat per ell, als ajuntaments i els descomptava l'import del cobrament dels tributs

El mètode de cobrament ja va ser investigat i va sentenciar en contra de la Diputació a tornar els diners al consistori de Vila-real, que va pagar l'entrades, però mai les va rebre

El jutjat d'instrucció número 4 de Castelló ha citat a declarar a l'expresident de la Diputació de Castelló, Carlos Fabra, i l'exvicepresident primer, Francisco Martínez, com a imputats en una causa oberta en relació amb la correguda de bous de la Beneficència. Fonts del TSJ valencià han explicat que les declaracions d'ambdós tindran lloc el pròxim 17 de març.

Els fets es remunten a l'època en què Carlos Fabra exercia com a president de la Diputació i Martínez, recentment destituït del càrrec que hi exercia per “pèrdua de confiança” per part de l'actual president de la institució, Javier Moliner, era vicepresident i persona de confiança de Fabra.

La correguda de la Beneficència era una celebració taurina creada per Fabra, el sistema de recaptació d'entrades de la qual va generar polèmica, ja que aquestes s'enviaven directament als ajuntaments i se'ls descomptava l'import d'aquestes del cobrament de tributs.

El mètode de cobrament va ser investigat per la Fiscalia i el juny de 2013 el TSJ valencià va condemnar la Diputació a abonar a l'Ajuntament de Vila-real els 19.850 euros cobrats mitjançant compensació per unes entrades que no van arribar a comprar. La sentència observava, a més, “indicis” d'un “il·lícit penal” en l'actuació de la corporació provincial “per malversació de cabals públics i/o per prevaricació”. Davant d'aquests indicis, l'alt tribunal valencià va remetre aquesta resolució a la Fiscalia perquè es depuraren “les responsabilitats que se'n pogueren derivar”.

Ara, l'esmentat jutjat de Vila-real ha citat a declarar Fabra i Martínez com a imputats en relació amb aquests fets, i se'ls atribueix la comissió d'un delicte de prevaricació. La denúncia, segons han explicat des del TSJ valencià, està motivada per una querella de la Fiscalia de Castelló respecte a aquests fets.

Amb aquesta imputació, Carlos Fabra tornarà a la Ciutat de la Justícia de Castelló de nou en qualitat d'imputat, després del procés que el va jutjar per delictes de suborn, tràfic d'influències i delictes fiscals, el passat mes d'octubre. Fabra va ser finalment condemnat a quatre anys de presó i a una multa de prop de 700.000 euros per quatre delictes fiscals, i va ser absolt de la resta de delictes de què estava acusat.

Martínez, per la seua banda, va ser destituït la setmana passada del càrrec de vicepresident primer i responsable de l'àrea d'Infraestructures de la Diputació després de conéixer-se que la depuradora de Borriol s'anava a construir en uns terrenys propietat d'una empresa del fill de Martínez, de la qual aquest, a més, és posseïdor d'un terç de les participacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia