Política

Qualifiquen de “burla” una campanya de participació promoguda per l'Ajuntament de Torrent

Els joves nacionalistes asseguren que es tracta més de propaganda partidista que no de cap campanya informativa

El col·lectiu de Joves amb Compromís per Torrent ha qualificat de “burla” i de “balafiament en autobombo” la campanya de repartiment de fullets sobre el Pla de Barris que el PP ha volgut presentar com a una avançada proposta de “participació ciutadana” i que només consisteix a poder enviar un correu a una adreça electrònica.

A parer del portaveu de les joventuts ecovalencianistes, Víctor Medina, “el PP només entén d'actuacions digitals, en què tot està ja prèviament decidit i dictat des de dalt, per això no és d'estranyar que en el seu particular diccionari el concepte de “participació” no aparega i només conste com a “propaganda”.

Qualsevol ciutadà té reconegut el més elemental dret d'enviar una queixa o sol·licitud a l'Ajuntament i que aquesta passe per registre d'entrada. Tanmateix, el govern del PP ha encetat una campanya acompanyada amb tota la característica publicitat que només permet que es puga fer això mateix: enviar un e-mail o registrar una petició.

Segons Medina, “si aquesta campanya és nova, ens preguntem què feia abans el PP amb l'apartat del web municipal on posa “escriu a l'alcaldessa”, que era el màxim de contacte directe amb el seu govern de què el ciutadà de Torrent podia gaudir, tot i que ens imaginem ja la resposta”.

A més a més, el portaveu de Joves amb Compromís per Torrent ha anat més enllà i ha censurat el balafiament que suposa una campanya que únicament té un benefici propagandístic per al PP i que, curiosament, es posa en marxa en any electoral i a pocs mesos de les eleccions europees.

Per a Medina, “així és com entén el PP la participació ciutadana: que tots els ciutadans participem a pagar-los la propaganda electoral. Perquè, això sí, el deure de pagar amb els nostres impostos totes les fotografies de l'alcaldessa i dels suposats grans progressos del govern del PP ixen de la nostra butxaca”.

Per contra, el portaveu de les joventuts ecovalencianistes ha convidat el PP a “aprendre una miqueta dels ajuntaments on Compromís governa, on hi ha pressupostos participatius, amb consulta de les associacions i particulars del poble i on s'escolta la veu dels veïns”.

Una bona mostra del que aporta el portaveu dels joves valencianistes es troba en l'Àrea d'Economia de l'Ajuntament d'Ontinyent, gestionada per Compromís, on s'ha posat en marxa la iniciativa #OntinyentParticipa, on els ciutadans podran votar directament, a més de proposar, les inversions prioritàries a realitzar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia