Política

Foios vota per la retirada de la llei d'avortament

L'abstenció del PP facilita que s'aprove la moció de Compromís

La coalició Compromís per Foios, presents al plenari municipal d'aquesta localitat de la comarca de l'Horta presentà una moció al ple l'Ajuntament, en la qual es demanava que el Ministre de Justícia retire la proposta de Llei sobre la interrupció de l'embaràs.

Per al síndic portaveu de Compromís, “la proposta del Ministeri de Justícia no respon a una demanda de la societat espanyola, sinó més bé, a la d'un sector minoritari del PP.”

La proposta de llei que el PP pretén reformar l'actual llei que recull mesures de prevenció i planificació familiar i mesures d'educació, totes elles necessàries i que no contempla l'actual avant projecte de llei presentat pel Govern de l'Estat.

Per a el grup polític proponent, no és d'estranyar que la proposta presentada no contemple aquestes mesures perquè la llei que es vol imposar està feta a mesura dels qui condemnen, almenys sobre paper, qualsevol relació fora del matrimoni que no siga amb finalitat reproductiva.

Sergi Ruiz entén que la llei que “se'ns vol imposar està feta a mesura dels qui s'oposaven a que es donara una assignatura d'educació sexual a l'escola pública”. Una educació necessària com a prevenció d'un embaràs i de protecció de la salut.

Els components d'aquest grup polític que ocupa la bancada de l'oposició d'aquesta localitat entenen que la proposta de llei “és un retrocés que ens porta als anys en els quals les filles dels que tenien recursos anaven a altres països més lliures i desenvolupats, i les altres, les filles de famílies de classe social mitja i baixa es veien obligades a caure en mans de desaprensius que posaven en greu risc la seua vida”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia