Política

El Ple de Foios en contra de la sanció a Mònica Oltra

L'abstenció del PP possibilità la seua aprovació per la Corporació Municipal

Sergi Ruiz en nom el grup municipal de Compromís per Foios, presentà en el darrer ple celebrat per la Corporació Municipal d'aquesta localitat de l'Horta, una moció perquè la Mesa de les Corts Valencianes rectificara la proposta de sanció a la diputada Mònica Oltra.

Segons la moció presentada, “en democràcia la condició de diputat l'atorga la sobirania que, tal i com estableix l'article 1 de la Constitució resideix en el poble”. Per això en el text de l'esmentada moció aprovada gràcies a l'abstenció del grup municipal del PP, “és antidemocràtic que altres diputats o grups polítics, sense estar legitimats per prendre este acord, puguen llevar-li la condició que li reconeix el poble sobirà”.

Per al regidor, Sergi Ruiz, “ens trobem davant d'un atemptat a la democràcia i una aplicació rígida del Reglament de Les Corts Valencianes que vulnera els principis Constitucionals, davant el qual elplenari de Foios han donat una contundent resposta, reivindicant la legalitat democràtica i el respecte per la manifestació del poble formulada a través del seu vot en las urnes.”

D'aquesta manera, es proposà que la Mesa de les Corts rectifique la proposta, per la qual se supén a la diputada de la seua condició de representant en les Corts Valencianes.

A més el regidor proponent, demanà als regidors que requeriren als diputats i les diputades de Les Corts Valencianes que es neguen a participar en una votació el contingut de la qual és contrari als principis democràtics.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia