Política

L'Alcúdia reclama a la Conselleria més ajudes per a Serveis Socials

El Ple va aprovar amb l'abstenció del PP, la reclamació a la Generalitat Valenciana de l'increment d'ajudes

Durant els darrers 4 anys, l'administració alcudiana ha incrementat de manera significativa les depeses en Serveis Socials arribant a augmentar, les ajudes directes, en un 136%. La Conselleria, en el mateix període, ha reduït l'auxili econòmic en el poble en un 28%.

Però l'Acció Social suposa, a més de les ajudes directes, el repartiment del 0'7% del pressupost municipal a entitats com ara el Fons Valencià per la Solidaritat, Creu Roja l'Alcúdia o Gent del Poble, a més d'ajudar a sufragar la campanya “Dinar a casa”, les despeses de la finca que s'ha posat a l'abast de les famílies desnonades i altres moltes accions, com ara la cessió de grues, llits articulats i d'altres elements per a persones amb mobilitat reduïda.

A més d'això cal pagar els sous dels tècnics del servei, que han estat congelats durant els darrers 4 anys i que suposen una despesa total de 250.000€ anuals.

L'Ajuntament de l'Alcúdia ha passat de gastar 70.000 euros en ajudes Directes l'any 2010 a gastar 165.000 euros aquest 2014, havent incrementat la despesa en un 136%. L'any 2011 el gasto fou de 98.000 euros, el 2012 de 95.000 i el 2013 de 140.000.

El mateix ocorre amb el pressupost per a l'Acció Social el qual, resulta de la suma de les despeses Directes més el 0,7% destinat a projectes d'índole solidaria, cultural i/o d'urgència. L'any 2010 l'Ajuntament va destinar a aquests fins a 135.000 euros que s'han incrementat fins als 163.000 euros els anys 2011 i 2012, els 208.000 l'any 2013, arribant als 232.475 l'any 2014, amb el consegüent increment total del 72%.

L'increment de despeses de l'Ajuntament de l'Alcúdia no ha estat correspost amb les ajudes de la Conselleria, que han baixat en un 28%. És per això que l'entitat municipal demana un augment de les ajudes, per a poder arribar a les persones que ho necessiten, que continuen creixent en nombre cada any.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

Joe Biden vol canviar el Suprem perquè cap president estigui fora de la llei

barcelona
estat francès

El govern apunta a extremistes d’ultraesquerra en el sabotatge als trens

barcelona
guerra a europa

La intel·ligència militar ucraïnesa tomba la pàgina web del Banc Central de Rússia

barcelona
regne Unit

El ‘forat fiscal’ del Regne Unit supera els 26.700 milions d’euros

barcelona
judicial

Llarena dóna dos dies per al·legar contra la decisió de no amnistiar Puigdemont per malversació

barcelona
estat espanyol

Juanma Moreno remodela el govern andalús i canvia de portaveu

barcelona
Memòria democràtica

Troben una sola de cautxú al refugi antiaeri de la Sagrera

Barcelona
Política

Acord ERC-PSC per canviar l’alcalde dels Pallaresos

Els Pallaresos
judicial

L’Audiència amnistia Alay i arxiva la causa pel viatge a Nova Caledònia

barcelona