Política

Compromís per Torrent acusa el PP i el PSOE de burlar-se del seu grup

El PP i el PSOE es negaren a votar una moció de Compromís després d'acordar, al Plenari del 7 de juliol, que es traslladara per a tractar-la al Consell d'Administració de l'empresa municipal Aigües de l'Horta

Al Consell d'Administració de l'empresa mixta municipal Aigües de l'Horta, celebrat el passat dia 23 de juliol de 2014, concretament al punt 5) figurava la Proposta del Grup Municipal de Compromís, d'ajudar a les persones i famílies que no poden fer front al pagament dels rebuts d'aigua de Torrent.

La proposta, que en cap cas proposava la condonació del deute, sinó el seu ajornament, fins que milloraren les condicions econòmiques de les famílies, arreplegades en diferents punts de la moció, va ser presentada amb anterioritat al Ple Ordinari de l'Ajuntament de Torrent celebrat el dia 7 de juliol de 2014. En aquell Ple, i a proposta del portaveu del grup municipal del Partido Popular, es va decidir traslladar el debat i la votació de la mateixa al Consell d'Administració d'Aigües de l'Horta, celebrat l'esmentat dia 23 de juliol.

El representant de Compromís al Consell d'Administració d'Aigües de l'Horta, Vicent Beguer, va advertir que la proposta fou emplaçada al dit Consell a petició del propi Partido Popular encapçalat per l'Alcaldessa de Torrent, i va expressar que constara en acta la seua queixa davant la “no votació” d'aquest punt de l'ordre del dia. La resta de consellers s'excusaren argumentant que el Fons Social ja “está resolviendo los problemas a los que se aluden en la mencionada moción”, al temps que Beguer va replicar que malgrat tot s'estan produint talls en el subministrament.

Per a Compromís per Torrent la situació generada, després que PP i Psoe s'hagen negat a votar la seua moció a Aigües de l'Horta, equival a burlar-se de les propostes d'un grup municipal amb representació tant al Ple de l'Ajuntament com a la pròpia empresa Aigües de l'Horta. E

n aquest sentit des de Compromís han expressat que ensenyen les mocions i les porten als ordres del dia, tant del Ple com del Consell, i després no les volen votar, “actuant com vertaders trilers polítics”. Així, Beguer ha recordat les paraules de l'Alcaldessa de Torrent al Ple del 7 de juliol, quan va proposar literalment que “ens emplaçarem els membres del Consell d'Aigües de l'Horta, al pròxim Consell, per a tractar esta moció”.

Per al partir proponent, “tot formava part d'una estratègia trilera per a diferir, i, finalment evitar la votació i els compromisos d'acord que comportava la moció presentada per Compromís, que pretenia donar una solució negre sobre blanc en aquest greu problema que patixen multitud de residents i famílies de Torrent”.

Des de Compromís han advertit que tornaran a presentar la moció, perquè es voten les seues propostes d'acord, al pròper Ple que celebre l'Ajuntament de Torrent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

salvador illa

El filòsof seriós

POLÍTICA

“Unir i servir”, les receptes del 133è president

BARCELONA
política

Montero està al 100% amb el finançament i no oblida Junts

madrid
veneçuela

L’oposició denuncia una persecució política “a nivells inhumans”

barcelona
sudan

L’Acnur alerta de la situació dels dotze milions de desplaçats

barcelona
política

El govern d’Illa: Tècnics, a mida dels socis i pendents de quants ‘surten de l’ombra’

barcelona
política

Puigdemont justifica la fugida per l’operatiu policial “preparat” per impedir que parlés al Parlament

barcelona
tribunals

En llibertat el tercer mosso detingut per facilitar la fugida de Puigdemont

barcelona

Illa afirma que governarà per a “tots els catalans” amb l’objectiu d’“unir i servir”

BARCELONA