Política

Educació manté una línia en castellà en el CEIP Pare Català per a sols un alumne

La família que va demanar el canvi de modalitat lingüística a mitjan curs passat ja no està en el centre

La consellera ha suprimit unitats d'immersió lingüística amb més demanda de matrícula

L'aula de castellà de 4 anys del CEIP Pare Català de la ciutat de València té la ràtio més baixa de tot el País Valencià. Aquest centre de València va sofrir el curs passat la incongruència de l'administració educativa, quan dues famílies van reclamar ensenyament en castellà a mitjan curs i M. José Catalá els va habilitar una unitat d'aquestes característiques. Després d'una sentència del TSJ valencià la consellera va haver de rectificar, encara que ha mantingut aquesta unitat oberta.

En el CEIP Pare Català enguany hi ha una unitat en castellà per a 3 anys i una altra per a 4 anys. La família que va iniciar la polèmica ja no està en el centre, ha preferit matricular el fill en un altra escola d'ensenyament en castellà, perquè sobren places al barri de Benimaclet.

No obstant això, la unitat en castellà d'infantil de 4 anys continua en marxa, paradoxalment. En aquesta unitat hi ha una mestra per a 3 alumnes matriculats. Segons fonts de l'ampa de l'escola encara no s'hi han presentat els altres dos alumnes.

Aquest cas contrasta notablement amb el tractament rebut per les famílies del CEIP Ciutat de Cremona, on la consellera d'Educació justifica la supressió de la unitat en valencià d'infantil de 3 anys per la davallada de la natalitat. Durant el període de matriculació 21 famílies sol·licitaren matricular els fills i filles de 3 anys en l'escola Cremona. “La consellera d'Educació s'ha negat a mantindre aquesta unitat i, per tant , ha forçat sentenciar el tancament de l'escola quan tot l'alumnat que hi estudia ara acabe primària”, recorda en un comunicat Escola Valenciana.

Un cas semblant és el del CEIP Herrero de Castelló, M. José Català ha mantingut una unitat de 3 anys en castellà que van sol·licitar 4 famílies i ha tancat la unitat en valencià, sol·licitada per unes 15 famílies.

“La manca de transparència, diàleg i consens de M. José Catalá és injustificable quan es posen els casos sobre la taula i es fan les comparatives pertinents”, ha assenyalat hui el president d'Escola a les portes de l'escola Cremona i ha afegit: “És un escàndol el que M. José Català està fent en el camp de l'Educació i en compte d'assegurar la millor educació possible al nostre alumnat està fent pura ideologia neoliberal i intransigent”.

Segons Escola Valenciana, la solució del CEIP Ciutat de Cremona és senzilla i ràpida si la ideologia i el mal quefer no està pel mig: el mateix docent que està en la unitat habilitada del CEIP Vila d'Alaquàs on volen reconduir l'alumnat del Cremona podria incorporar-se al CEIP Ciutat de Cremona sense cap cost.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia