Política

Arrenca la ‘Gigaenquesta'

Més de 2.500 voluntaris donen el tret de sortida de la campanya a Badalona, entre els quals la periodista Karmele Marchante, els actors Lluís Marco, Miquel Gelabert i la consellera Irene Rigau

L'enquesta ha començat també a una seixantena de municipis, entre els quals Girona, Reus i Tàrrega

Uns 8.000 voluntaris han començat aquest dissabte la Gigaenquesta de la campanya Ara és l'hora a una seixantena de municipis de Catalunya. L'acció porta per porta té per objectiu visitar totes les cases de Catalunya per preguntar com ha de ser el país nou.

El tret de sortida simbòlic ha tingut lloc a Badalona, la tercera ciutat del país en població i el municipi més important governat pel PP, ha congregat més de 2.500 voluntaris, 250 dels quals a la plaça Pompeu Fabra. Entre ells, algunes cares conegudes com la consellera Irene Rigau, la periodista Karmele Marchante i els actors Lluís Marco i Miquel Gelabert. També hi han acudit dirigents de tots els partits que recolzen la consulta del 9-N, com Josep Rull (CDC), Oriol Vila (UDC), Anna Simó (ERC), Enric de Vilalta (ICV) i David Fernández (CUP)

La presidenta d'Òmnium, Muriel Casals, ha recordat que aquesta “gran enquesta” consisteix en “trucar a les portes dels nostres conciutadans per recollir els seus somnis i les seves esperances”. D'altra banda, s'ha mostrat satisfeta de la imatge d'unitat que els representants dels partits favorables a la consulta van oferir després de la reunió que es va fer aquest divendres al Palau de la Generalitat. “A la nostra empenta i seguretat s'hi suma que tenim els nostres representants polítics al nostre costat”, ha destacat. “Ahir vam veure una fotografia fantàstica assegurant que anem junts en aquest procés”, ha reblat.

En aquest context, la presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Carme Forcadell, ha admès que ahir va ser “un dia de patiment” i ha avisat que creu que “tindrem més dies de patiment”. Però segons ella, “això és el que passa per ser diversos, per ser tants i per anar units”. Per això, ha felicitat els representants polítics per ser “conscients del moment històric que vivim” i haver posat “per davant del partit els interessos el país”. Segons ella, van demostrar “que són dignes representants del poble que els ha votat”.

Després dels parlaments de Forcadell i Casals, els voluntaris badalonins han agafat les seves enquestes i han anat a trucar a les portes. Entre les qüestions que es plantegen als enquestats, es demana en què s'hauria de prioritzar la despesa d'un nou Estat, quina relació es voldria tenir amb la Unió Europea, quin paper hauria de tenir la llengua castellana i, finalment, es pregunta al ciutadà si té decidit anar a votar el 9 de novembre, tot i que no es pregunta sobre la intenció de vot.

La periodista Karmele Marchante ha explicat a l'ACN que s'ha fet voluntària perquè aquesta és una qüestió política per la que se sent mobilitzada. A més, ha assegurat que aquesta acció “per copsar què pensa la ciutadania catalana” és “transparent, democràtica i pacífica”. Una de les cases on ha trucat, a la mateixa plaça Pompeu Fabra, ha estat la d'en Carles Pérez. Aquest veí ha opinat que aquesta enquesta, que es pot respondre en menys de dos minuts i que és una tasca “emocionant per la feina que representa” pels voluntaris. “Espero que siguin benvinguts a tot arreu”, ha conclòs.

La Gigaenquesta ha arrencat en paral·lel a altres ciutats del país com Girona, Reus, Tàrrega i una seixantena de municipis més.

A Girona l'arrencada de la Gigaenquesta ha congregat uns 600 voluntaris. L'actor gironí Pep Cruz ha estat l'encarregat de tancar la jornada amb un parlament en el qual ha animat els voluntaris i el conjunt dels catalans a “continuar endavant amb la mateixa il·lusió i determinació que fins ara”. Després de les seves paraules han intervingut breument personalitats polítiques com Pere Macias (CDC), Roser Urra (UDC), Pere Bosch (ERC) i Jordi Navarro (CUP).

L'ANC i Òmnium preveuen fer la Gigaenquesta fins a pocs dies abans del 9-N i “la crida a nous voluntaris continua”, segons ha explicat el membre d'Ara és l'hora Jordi Gabarró a Europa Press. El portaveu ha indicat que es desconeix encara quan es publicaran els resultats recollits porta a porta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

regne unit

Starmer anuncia una nova unitat policial contra les protestes violentes

barcelona
política

Interior torna 2.600 euros a set persones multades arran de l’amnistia

barcelona
Polònia

El periodista Pablo González, alliberat en un intercanvi de presos

barcelona
TURQUIA

Els EUA i els seus aliats intercanvien 26 presoners amb Rússia

barcelona
tribunals

Marchena, Lamela i tres jutges més eviten decidir l’amnistia per a Serret i Simó

barcelona
estats units

Harris titlla de “falta de respecte” els atacs de Trump a la seva identitat racial

barcelona
política

El govern d’Astúries (PSOE) se suma a les veus socialistes contràries a l’acord ERC-PSC

barcelona
PRÒXIM ORIENT

Milers de persones acomiaden Haniyeh a Teheran

BARCELONA
estats units

El cervell de l’11-S i dos còmplices es declaren culpables dels atacs

BARCELONA