Política

Compromís per Torrent tornarà la taxa del fem si són opció de govern

La coalició pretén posar en valor els drets de les persones i l'economia real abans que els interessos de la banca

Compromís per Torrent ha emés un comunicat en què es compromet formalment a tornar els diners de la derogada Taxa del Fem als veïns, veïnes i empreses de Torrent, si la formació valencianista té responsabilitats de govern en la propera legislatura.

Compromís, tal i com ho va anunciar fa uns dies, ha votat en contra, al Ple Ordinari d'octubre, a la proposta del govern del Partido Popular d'amortitzar anticipadament més de 5 milions de deute bancari mentres l'Ajuntament no torne uns diners dels quals es va apropiar indegudament i que mai no ha retornat, atés que la Taxa del Fem va ser derogada per sentència judicial l'any 2008.

Durant el període de validesa legal de la Taxa (2004-2008), els dos governs municipals, primer Psoe i després PP, mai reclamaren els diners del tribut als contribuents que no havien pagat, inclús posteriorment el govern de Maria José Catalá va donar de baixa tots els rebuts pendents, que ascendien a la quantitat de 775.000€. Per a Compromís es produïx una clara vulneració dels drets tributaris del 85% de contribuents que si pagaren.

Aquest greuge cap a la ciutadania i empreses de Torrent ha sigut obviat per part de l'actual govern del PP que ha votat en contra de l'esmena de Compromís d'aprofitar el romanent de tresoreria local per tal de rescabalar dels seus drets al conjunt de contribuents, en compte d'amortitzar anticipadament diners als bancs, que és el que finalment s'ha produït.

Des de Compromís també s'ha explicat que, després de la decisió presa pel govern del PP, la tresoreria de l'Ajuntament no queda en les millors condicions per a retornar els diners de la Taxa, no obstant des de la formació valencianista afirmen que, si finalment governen, l'Ajuntament de Torrent tornarà la totalitat dels diners apropiats abans que s'acabe la propera legislatura.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia