Política

Premià de Mar té dos informes pro consulta

Un el signa un advocat de l'Estat en excedència i el segon, un professor de la URV

Dos informes per contrarestar el document signat per la secretària municipal de Premià de Mar que posava en dubte la validesa legal de la consulta popular sobre Can Sanpere. Ahir el govern local va presentar en junta de portaveus els escrits que defensen que el procés per preguntar a la ciutadania si està d'acord a expropiar l'antiga fàbrica no topa amb cap entrebanc jurídic.

Un dels documents, el firma un advocat de l'Estat en excedència, Pablo Navarro, que forma part de l'equip que principal consultora a escala mundial Price Waterhouse Coopers (PwC) té a Barcelona. L'escrit, segons van confirmar ahir fonts municipals, defensa primer que el reglament de govern obert i de participació ciutadana que va aprovar l'Ajuntament i que ha de regular la consulta no es pot considerar afectat per la suspensió de la llei de consultes. El segon argument es fonamenta en el fet que el material a consultar, l'expropiació de Can Sanpere, pertany a l'àmbit competencial del consistori. Com que no es tracta de cap aspecte polític, doncs, no cal demanar permís al govern de l'Estat, al contrari del que indicava l'informe de la secretària. El segon document correspon al professor Josep Ramon Fuentes del Centre d'Estudis Locals de la Universitat Rovira i Virgili, que també aporta argumentari per defensar el procés participatiu previst a la població.

Avui, en el ple, es votarà la convocatòria de la consulta. Si s'aprova, el calendari previst obliga a retardar els dies de votació, que passaran del període comprès entre el 21 i el 29 de novembre al del 12 i el 20 de desembre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.