Política

Compromís per Torrent esmena a la totalitat l'ordenança de transparència

Per a la coalició el PP ha triat un camí ple d'indefinicions i contradiccions

Compromís per Torrent, ha presentat una esmena a la totalitat a la proposta d'Ordenança que regularà la transparència als organismes municipals. Aquesta esmena està fonamentada en 13 punts on s'especifiquen els motius pels quals Compromís no accepta, tant l'exposició de motius, com la redacció d'onze articles i la disposició transitòria única de l'Ordenança. Aquesta proposta va ser aprovada pel Partido Popular en Junta de Govern Local de dia 20 d'octubre de 2014.

Compromís per Torrent no accepta, per higiene democràtica, que el Partido Popular afirme en la proposta que la seua gestió haja apostat “claramente por la transparencia como principio inspirador, funcionamiento y relación con la ciudadania”.

De fet Beguer ha explicat que a dia de hui no hi ha cap informació en la pàgina web municipal sobre l'import i beneficiaris de les subvencions concedides, falta la publicació de les actes plenàries des de juny de 2014, no consta cap informació sobre el Patrimoni Municipal del Sòl, tampoc hi figura cap informació normativa essencial com per exemple les diferents circulars i ordres emesos pels regidors responsables d'àrea, ni sobre la política de contractacions de personal i nombre de becaris que desenvolupen activitats en dependències municipals, així com cap explicació de com accediren a treballar per a l'Ajuntament de Torrent.

Sobre les obligacions específiques a les que es comprometrà l'Ajuntament, no hi consta fer públiques en conjunt de queixes, reclamacions i suggeriments presentats per la ciutadania, amb expressió dels motius, si està resolta o no, el sentit de la resolució i si ha estat favorable o no a l'administrat, tot allò és clar dins el marc legislatiu de la protecció de dades i l'anonimat.

Un altre punt inassumible per a Compromís és que l'Ordenança deixa la porta oberta a què l'Ajuntament cobre exaccions per la reutilització d'informació 100% pública, sense especificar si aquestes quantitats es cobraran a persones físiques o jurídiques, i si les entitats o persones tenen o no ànim de lucre.

L'esmena a la totalitat recull el fet que el govern del PP encara no ha posat en marxa la Comissió de Queixes i Suggeriments a la que obliga la Llei de Bases de règim local, i que hauria d'haver estat funcionant des del 2010, quan Torrent va obtindre la categoria de Municipi de Gran Població.

Finalment des de Compromís s'ha denunciat el fet que l'entrada en vigor de l'Ordenança no suposarà la derogació d'aquelles normes vigents, de caràcter local, que s'oposen a la mateixa, amb la qual cosa es pot donar la paradoxa que convisquen normes contradictòries al llarg dels 6 mesos amb els que el Govern municipal s'ha dotat per a adaptar-les.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia