Política

Guanyem Torrent demana la dimissió de l'alcaldessa i la Junta de Govern

L'assemblea del proper dissabte podria aprovar la personació en la causa com a acusació particular i una comissió d'investigació amb participació ciutadana

Davant la notícia apareguda a un mitjà de comunicació valencià informant de la imputació per prevaricació de la alcaldessa i tota la Junta de Govern Local del consistori de la nostra ciutat, la Comissió de Coordinació de la plataforma Guanyem Torrent en reunió d'urgència, subratlla que la decisió judicial és mostra suficient de que existeixen clars indicis de delicte de prevaricació i no un mer incompliment de contracte.

Malgrat això, el respecte per la presumpció d'innocència i pel procés judicial en general ha de ser estricte i per tant no caurem en l'error de demanar responsabilitats penals sobre un cas en el que totes les parts tindran l'oportunitat d'explicarse davant l'autoritat judicial, qui emetrà sentència en el seu moment.

Les responsabilitats polítiques, però, són una altra cosa, i davant la imputació per prevaricació demanen la dimissió immediata de l'alcaldessa Amparo Folgado i la Junta de Govern Local al complet, perquè l'actuació de l'equip de govern en aquest assumpte, com en molts d'altres, és censurable per la falta absoluta de transparència en no facilitar a requeriment de l'oposició la documentació relativa a la relació administrativa amb l'empresa concessionària.

També demanen la dimissió de la Junta de Govern Municipal i de l'alcaldessa perquè la dedicació de les persones imputades a la seua pròpia defensa minva temps i energia per al compliment de les responsabilitats dels seus càrrecs.

A més, Guanyem Torrent considera que la imputació per prevaricació embruta la imatge del consistori i per extensió de la localitat i la seua ciutadania, i augmenta un grau més el descrèdit social de la política per les ben fonamentades sospites de corrupció sistemàtica en tots els nivells institucionals, i en especial del Partit Popular, imputat en nombrosíssimes causes judicials i fins i tot amb greus indicis de finançament il·legal.

Per si això no fos suficient, les declaracions públiques del president del PP valencià posa com a línia roja per a la dimissió dels càrrec públics la seua imputació judicial i la Junta de Govern de l'Ajuntament de Torrent pertany tota al partit del president Fabra.

Guanyem Torrent entén que el cas és un exemple clar de la inconveniència de la política, realitzada pels dos partits que han tingut responsabilitat de govern en el consistori, i han aplicat polítiques privatitzadores de la gestió de serveis socials, culturals esportius i d'infraestructures, quan haurien de seguir criteris d'interès general més enllà de la rendibilitat econòmica.

La plataforma ciutadana de Torent demana que es cree una comissió d'investigació amb participació de la ciutadania, qui ha de ser la protagonista principal de la vida política i anuncien l'estudi de l'opció de presentar-se com a acusació particular en aquest cas, en la propera assemblea de dissabte 22 de novembre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia