Política

Compromís per Torrent vota en contra de l'ordenança de transparència

La coalició considera que el text és només una llavada de cara davant la pèsima gestió i els incompliments legals i socials del Partit Popular local

Al Ple Ordinari, celebrat l'1 de desembre, Compromís per Torrent ha votat en contra de l'Ordenança de Transparència aprovada finalment amb els vots a favor del Partido Popular i del PSPV.

El portaveu de Compromís, Vicent Beguer, ha recordat al govern del PP que, des que en 2010 Torrent va ser reconegut com a Gran Ciutat, no s'han creat cap de les Comissions i Òrgans de transparència als que obliga la legislació en matèria local. En concret Beguer a fet referència a la inexistència de la Comissió de Queixes i Suggeriments, el Jurat Tributari, el Consell Social de la ciutat i els Districtes.

Des de Compromís s'ha fet referència que al juny de 2012 la seua formació va presentar una moció tant per a crear la Comissió de Queixes com el Jurat Tributari i el PP no les va aprovar. També al febrer de 2014 Compromís va sol·licitar que els grups municipals tingueren representació a la Comissió Tècnica de Seguiment de les Instal·lacions de Parc Central, el PP també votà en contra.

Respecte a la transparència en la Ràdio Municipal, Compromís ha alertat que des de febrer de 2013 hauria d'estar creat el Consell Assessor de l'Emissora, que entre altres qüestions ha d'aprovar el pressupost, la programació i vetlar pel compliment dels objectius definits per a l'Ens, i en el qual l'oposició té dret a tindre representació.

Beguer ha recordat que el títol d'Ajuntament Transparent va ser atorgat per una ONG la qual compta entre els seus dirigents amb Antonio Garrigues, el qual el gabinet jurídic de l'empresa que forma part va facturar milers d'euros en informes al Govern del Partido Popular, entre altres el referit al canvi de preus en promocions de Parc Central, que posterioment va provocar la indemnització per l'acomiadament del gerent de la mercantil municipal, així com la privatització de l'Auditori de Torrent, i la cessió de les instal·lacions de la Brigada d'Obres a la privada Universitat Catòlica, entre altres.

Finalment des de Compromís han fet referència que els grups de l'oposició continuen esperant que el Govern Municipal els passe el contingut de la denúncia que la gestora de les instal·lacions esportives de Parc Central ha interposat contra els regidors del PP que formen part de la Junta de Govern Local, així com també la sentència per la qual l'explotadora del Pàrquing Juan Carlos I ha guanyat el plet davant l'Ajuntament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
salvador illa

El filòsof seriós

política

Montero està al 100% amb el finançament i no oblida Junts

madrid
veneçuela

L’oposició denuncia una persecució política “a nivells inhumans”

barcelona
sudan

L’Acnur alerta de la situació dels dotze milions de desplaçats

barcelona
política

El govern d’Illa: Tècnics, a mida dels socis i pendents de quants ‘surten de l’ombra’

barcelona
política

Puigdemont justifica la fugida per l’operatiu policial “preparat” per impedir que parlés al Parlament

barcelona
tribunals

En llibertat el tercer mosso detingut per facilitar la fugida de Puigdemont

barcelona

Illa afirma que governarà per a “tots els catalans” amb l’objectiu d’“unir i servir”

BARCELONA
política

Torra i Borràs demanen que s’aixequi la suspensió de sou i feina als mossos investigats

barcelona