Política

El TSJC anul·la la cessió del padró per la consulta a Cabrils

El tribunal considera que l'acord de ple vulnera la protecció de dades

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha desestimat el contenciós presentat per l'Ajuntament de Cabrils contra la sentència que anul·lava l'acord del ple per cedir les dades del padró a la Generalitat per fer la consulta sobiranista. Com ja va fer un jutjat ordinari el juliol passat, el TSJC considera que l'acord vulnera la protecció de les dades i creu que la sentència inicial va impedir que l'Ajuntament les cedís durant els tres dies que va estar vigent el decret de convocatòria del 9-N a finals de setembre.

El 27 de març el ple de Cabrils va aprovar un acord pel qual cediria el padró del municipi si la Generalitat ho demanés per realitzar el cens per a la consulta si aquesta fos legal. Un veí del municipi, membre de Societat Civil Catalana, Alejandro Rusiñol, va denunciar l'acord perquè considerava que vulnerava la llei de protecció de dades. El 4 d'abril, un jutjat de Barcelona va suspendre l'acord del ple. La magistrada del jutjat contenciós administratiu número 2 de Barcelona va considerar que s'havia de suspendre cautelarment l'acord per evitar que la cessió de dades pogués materialitzar-se.

Posteriorment, el mateix jutjat va aixecar la suspensió i la va acotar a les dades del veí demandant. A principis de juliol, el jutjat va acceptar el recurs presentat pel veí i va declarat nul l'acord del ple de l'Ajuntament. La jutgessa va considerar que l'acord no és només un acte polític, tal com al·legaven el govern municipal i l'Agència Catalana de Protecció de Dades, sinó un acte administratiu “amb voluntat de tenir efectes jurídics” i que mitjançant aquest acord el consistori “assumeix l'obligació de cedir les dades del padró”.

En la sentència, el TSJC rebutja el recurs de l'Ajuntament i considera legítim i legal el fet d'anul·lar l'acord per prevenir una possible vulneració de drets fonamentals, més encara perquè la consulta es va acabar convocant.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
rússia

Rússia inclou en la llista de terroristes a aliats i advocats de Navalni

barcelona
guerra a europa

Rússia acusa a Occident d’estar al darrere de l’ofensiva ucraïnesa a Kursk

barcelona
guerra a europa

Els Països Baixos esperaran a la investigació del Nord Stream per reaccionar

barcelona
europa

Croàcia tindrà servei militar obligatori de dos mesos a partir de 2025

barcelona
guerra a europa

Ucraïna ataca de matinada un embarcador i un vaixell a Crimea

barcelona
guerra a gaza

Cinc morts en un bombardeig a la Franja enmig de les converses per un alto el foc

barcelona
política

Anuncien la presència de Puigdemont la setmana vinent a Prada

barcelona
amèrica llatina

El chavisme i l’oposició veneçolana rebutgen repetir les eleccions

barcelona
política

Puigdemont: “Vaig tornar per exercir el dret a resistir l’opressió”

barcelona