Política

la crònica

Tossudament alçats, malgrat tot

Mentre les vicissituds i les tempestes que malauradament envolten la relació dels principals actors polítics del procés alimenten el discurs dels més pessimistes, a Catalunya hi ha centenars d'entitats que continuen treballant, molt sovint des d'un segon pla, perquè el sobiranisme assoleixi l'objectiu pel qual ha lluitat de manera intensa i determinada en els últims anys. Una d'aquestes és la Fundació Catalunya Estat, creada per un grup d'empresaris favorables a la independència que des de fa quatre anys guardonen persones i entitats que treballen amb el mateix propòsit. El lliurament, ahir, de les insígnies d'aquest any es va convertir en un acte de reivindicació nacional i en una nova exhibició de la potència d'una societat civil que segueix tossudament alçada i empenyent, des de tots els fronts, perquè la independència deixi de ser un anhel per convertir-se en una realitat a la qual es pugui començar a donar forma a partir del 27 de setembre. La constatació que el futur és a les mans dels ciutadans va impregnar el discurs del president del patronat de la fundació, Jaume Vallcorba, i de tots els guardonats.

Hi va haver discursos per a tots els gustos. De l'emotivitat de l'actriu Montserrat Carulla, que va recordar fins a quin punt la repressió franquista va transformar el caràcter del seu pare, a la ferma serenor de les paraules de Josep Maria Soler. L'abat de Montserrat va parlar de la necessitat d'alliberar-se d'un Estat “que ofega les autonomies i retalla competències”. El conseller delegat del Grup Hermes, Joan Vall Clara, va rebre el guardó lliurat a El Punt Avui Televisió i va subratllar la necessitat que l'espai comunicacional del futur estat català estigui liderat per un grup fidel a la causa sobiranista i capaç d'oferir el seu servei no només al Principat, sinó al conjunt dels Països Catalans.

A més dels ja esmentats, van rebre la insígnia de la fundació, obra de Jaume Gómez Bonamusa: Víctor Alexandre, Antoni Bassas, Jordi Basté, Josep Cruanyes, Santiago Espot, Víctor Grífols, Jordi Savall i Quim Torra. Van excusar la seva presència Víctor Grífols, Jordi Savall i Jaume Barberà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia