Política

CDC d'Arenys de Mar tria candidat de CiU sense Unió

Convoca una assemblea de la federació en solitari en què s'imposa el seu cap de llista

UDC afirma que el seu alcaldable té el suport nacional dels dos partits

Xoc de trens entre Convergència i Unió a Arenys de Mar. Després que Convergència, amb el seu president Xavier Masgrau al capdavant, rebutgés el nou cap de llista triat per Unió, Josep Manel Nogueras, com a candidat de la federació en les municipals, diumenge hi va haver un altre episodi que amenaça de dinamitar les relacions entre els dos partits a la població.

Masgrau va convocar en qualitat de president de la federació de CiU una assemblea en què els militants havien de triar l'alcaldable de CiU entre dos noms, el de Nogueras i el d'ell mateix. Hi van prendre part quaranta militants, la majoria de CDC, però també d'Unió, i van escollir Masgrau. En declaracions a Ràdio Arenys Masgrau veu legitimada la votació, però avança que cedirà el seu lloc al capdavant de la llista si Unió “rectifica” i tria com a alcaldable Estanis Fors, alcalde actual i candidat que sí que disposava del beneplàcit de CDC. L'assemblea va decidir donar un marge d'una setmana perquè Unió accepti el canvi.

Des de les files d'Unió qualifiquen la situació de “despropòsit” i la vinculen a “un personalisme desmesurat i un afany de protagonisme” de Masgrau. El president comarcal d'Unió, Guillem Aresté, desautoritza l'assemblea de diumenge, “que només tenia el suport de CDC”, i recorda que en l'àmbit del Maresme i de la direcció nacional de les dues formacions s'ha acceptat Nogueras com a candidat de CiU a Arenys de Mar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia