Política

L'ANC llança la campanya per al 27-S

Marca el tret de sortida a Cornellà a set mesos de mobilitzacions i accions de proximitat

Veu decisives les municipals, i reclama compromisos per escrit

La base social de l'independentisme es torna a despertar. Després d'uns quants mesos de certa letargia, arran de l'atzucac polític posterior al 9-N, l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) va rellançar ahir, a just set mesos del 27-S, la mobilització amb la presentació de la que vol que sigui la campanya definitiva, 27º09'2015”. On tot comença, que ja no s'aturarà fins a les decisives eleccions plebiscitàries. “Ni estem cansats, ni ho estarem, ni ens aturarem fins a aconseguir la independència”, proclamava la presidenta, Carme Forcadell, davant unes 2.000 persones reunides a la Fira de Cornellà, on hi va haver problemes d'accés per la coincidència amb el partit de l'Espanyol.

La campanya , això sí, té una primera cita decisiva en les municipals del 24 de maig, de les quals la presidenta va demanar que surtin “una majoria” d'alcaldes i regidors “disposats a convertir el 27-S en el referèndum que no ens van deixar fer”. D'aquí que l'entitat demanés que es faci explícit aquest compromís, i plantegés el que va anomenar Els ajuntaments per la independència, un document de quatre punts (vegeu gràfic) que presentaran a totes les candidatures municipals que vulguin signar-lo i incorporar-lo als seus programes, per tal d'implicar-les en el camí posterior fins al 27-S, i més enllà. Així, els reclamen l'adhesió o corroboració de la continuïtat a l'Associació de Municipis Independentistes (AMI); que donin suport a les campanyes amb vista al 27-S i les accions que emprengui després un govern independentista, i l'impuls d'una assemblea de càrrecs electes, que també inclouria els diputats als parlaments català, espanyol i europeu, que hauria d'assumir les regnes si l'Estat espanyol suspengués o intervenís els òrgans d'autogovern.

Cursa de fons

L'ANC planteja la campanya com una cursa de fons, amb tot d'actes que aniran in crescendo amb la idea d'apropar-se al màxim de ciutadans i de sectors possibles, amb l'ajut d'entitats dels municipis, per escoltar inquietuds, resoldre dubtes i mirar de convèncer dels beneficis de la independència. “És l'única oportunitat de canvi, l'únic projecte engrescador; som els únics capaços de canviar aquest país, els que hi vivim”, destacava Forcadell, en una apel·lació directa als que poden estar temptats de votar Podem. A més, reclamava “sentit d'estat” i “fermesa” als polítics per construir les estructures d'estat necessàries, i exigia que no hi hagi més “dilacions, picabaralles ni desacords”.

Les territorials seran les encarregades d'executar les accions, si bé es reserva un paper a les ANC internacionals, que estrenen web, i que la setmana vinent tornaran a fer campanya entre els presents al Congrés Mundial del Mòbil.

LA FRASE

Ara ens diuen que les eleccions del 27 de setembre són normals; doncs no, són definitives
Carme Forcadell
presidenta de l'anc


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Salvador Illa, nou president de la Generalitat: “Governaré per a tothom”

barcelona
àsia

Yunus jura com a cap de govern de Bangladesh al costat de líders de les protestes

barcelona
LA CRÒNICA

“Tots els de la ceba són a Barcelona”

àustria

Taylor Swift cancel·la els seus concerts a Viena per l’amenaça d’un atemptat

barcelona
política

Mossos preveuen més detencions per la fugida de Puigdemont

barcelona
guerra a europa

Brussel·les defensa el dret d’Ucraïna d’atacar a Rússia en el seu territori

barcelona
política

La mesa tomba la reconsideració presentada per Junts i el ple es reprèn

barcelona

Finalitza l'operació Gàbia però es mantenen controls esporàdics a la frontera

GIRONA
ple de la investidura

Jové: “Aquest és un sí carregat de nos, un sí en guàrdia”

barcelona