Política

Raül Romeva marxa d'ICV per discrepàncies sobre el debat nacional

L'exdiputat ecosocialista al Parlament Europeu no comparteix la fórmula de “compromís” adoptada a la Convenció Nacional del partit

Considera que una Catalunya sobirana dins d'una Espanya plurinacional ja “no és possible” ni “desitjable”

L'exdiputat d'ICV al Parlament Europeu, Raül Romeva, ha anunciat aquest dilluns que abandona la seva militància a la formació ecosocialista perquè no comparteix la seva visió sobre el procés sobiranista català.

En una entrada al seu bloc personal , Romeva recorda que ja fa temps que aposta perquè Catalunya esdevingui un Estat i que fins ara ha defensat aquesta posició des de dins d'ICV.

En aquest sentit, assenyala que en la Convenció Nacional d'ICV celebrada aquest cap de setmana a Sabadell la formació ha acordat un full de ruta que no creu que sigui possible.

“La Convenció d'ICV ha posat rumb cap a una Catalunya dins d'Espanya. El meu compàs nàutic fa temps que en marca un altre”, constata l'exeurodiputat.

Romeva admet que al partit hi ha gent que s'ha sentit incòmode amb les manifestacions que ell ha fet fins ara al respecte del debat nacional, de la mateixa que altres comparteixen els seus plantejaments, motiu pel qual, assegura, no li ha resultat gens fàcil prendre aquesta decisió.

Això no obstant, defensa que un cop el partit ha definit la seva posició sobre procés, “el més coherent i honest, és que doni per acabada la meva etapa de militància a ICV”.

I és que, al seu parer, la Convenció ha aprovat una fórmula “que busca ser de compromís”, però en la qual ell no s'hi sent representat.

“Senzillament no crec que sigui possible, i de fet a aquestes alçades ni tan sols desitjable, una Catalunya sobirana dins d'una Espanya plurinacional. S'ha intentat. Ho hem intentat. Molt. Potser massa i tot. I no ens n'hem sortit”, sentencia.

En canvi, aposta per construir, “per la via democràtica”, un nou “marc de relacions entre Catalunya i Espanya que ens permeti transitar cap a una nova etapa, una nova era, un nou estadi en què puguem abordar els problemes comuns i les necessitats compartides en condició d'iguals, i no de manera subordinada”. “Se'n diu sobirania. Sobirania compartida, si voleu, però sobirania al cap i a la fi”, argumenta Romeva.

Reprenent la metàfora marinera, Romeva reflexiona que “no és tan un canvi d'embarcació com un canvi de rumb”. “Diguem que crec ICV ha incorporat en el seu full de ruta algunes escales tècniques que personalment crec que ja no calen. En altres paraules, penso que ara ja toca enfilar el destí, posar-hi proa, i preparar-nos per suportar en les millors condicions possibles un viatge que preveig que serà dur i ple de vicissituds i d'inclemències”, conclou.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.