Política

CiU i ERC de Sant Gregori ja tenen candidats

CiU aposta per l'actual alcalde, Quim Roca, i ERC, per Josep Vidal, actual regidor

Els partits de CiU, que actualment té l'alcaldia de Sant Gregori, i ERC, a l'oposició, ja han oficialitzat les respectives candidatures a les eleccions municipals. CiU apostarà per l'actual alcalde, Quim Roca, que presideix el consistori des de mig mandat, quan va substituir Joaquim Noguer, que havia entrat a l'alcaldia el 2003. Noguer va ser alcalde fins al juliol del 2013, quan
va deixar el càrrec per
motius laborals i personals. ERC també confiarà en Josep Vidal, que actualment és portaveu dels republicans a l'oposició. Pel que fa a Independents per Sant Gregori, aquesta formació encara té pendent d'anunciar-ho.

Els candidats

Quim Roca va ser nomenat alcaldable en l'assemblea de militants i simpatitzants que va tenir lloc el 20 de desembre, i va ser ratificat per l'executiva local el 22 de desembre. També durant l'assemblea es va marcar el full de ruta per a les pròximes eleccions municipals. Per la seva part, els membres del grup municipal de CiU van començar a elaborar el programa electoral a través de propostes ciutadanes. L'objectiu ha estat elaborar un programa electoral “obert, plural i participatiu”. A Sant Gregori, el grup de CiU és a l'alcaldia des del 1987, i Quim Roca és el cinquè alcalde democràtic del municipi. Actualment l'equip de govern té vuit dels onze regidors –els altres són d'ERC (2) i IpStG (1).

Pel que fa a ERC, el partit té l'estratègia d'apostar fort pels municipis del voltant de la la ciutat de Girona, els quals considera clau. Segons el president d'ERC a Girona, Josep Maria Rufí, ERC té possibilitats reals de fer-hi uns molt bons resultats.

ERC va obrir amb CiU una polèmica l'agost del 2013 quan va denunciar en un ple que Quim Roca tenia “poca legitimitat política”. La crítica venia, a criteri d'ERC, per la manera com Quim Roca va arribar a l'alcaldia, en substitució de Jordi Noguer, del mateix partit, a principis de juliol. Per la seva part, Roca va contestar ràpidament insistint que els motius que va tenir Joaquim Noguer van ser els que va adduir, “personals i laborals”. Roca va destacar que feia cinc anys que era al govern, i que el seu grup “evita els personalismes excessius”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.