Política

A les portes d'un sisè mandat

BESALÚ · Un cop assolits molts objectius en matèria d'equipaments, l'únic candidat es proposa potenciar la vila des del punt de vista qualitatiu

A Besalú, en els últims quatre anys s'ha anat consolidant el sector turístic, després d'uns mandats en què es van fer diverses obres de recuperació del patrimoni amb l'objectiu, entre altres, que s'afegissin als atractius de la vila. Pel que fa a equipaments, el període 2011-2015 es va estrenar amb la posada en servei de la reforma de cal Tronc com a espai polivalent i la remodelació de l'entorn de l'església de Sant Vicenç, amb la qual es completava la millora del marge esquerre del riu Fluvià. La regulació de l'accés motoritzat al centre o la posada en marxa de la recollida selectiva porta a porta en un barri són altres arguments a l'hora de fer balanç de la feina feta per l'equip de govern municipal en el mandat que s'acaba, format exclusivament per regidors de CiU, amb Lluís Guinó al capdavant.

Si no hi ha una sorpresa d'última hora (ERC encara no s'ha rendit, en el seu intent de bastir una candidatura), els besaluencs tornaran a tenir Guinó d'alcalde quatre anys més. De cara al futur immediat, el mateix alcaldable ha anunciat que ara és qüestió de treballar el sector turístic no tant des del punt de vista de la quantitat sinó de la qualitat. Unes altres empreses per al pròxim mandat seran la construcció d'un edifici propi per als estudis de secundària i la disminució del deute municipal. En els pressupostos d'aquest any es preveu que se situï en un 120%, un índex elevat que no preocupa de manera excessiva l'Ajuntament, entre altres raons, perquè la tendència és a la baixa (havia arribat a ser del 170%).

Lluís Guinó ocupa l'alcaldia des del 1995. Nascut fa 45 anys, va accedir al càrrec quan en tenia 25. Els últims anys ha compaginat aquesta responsabilitat amb un escó al Parlament de Catalunya. En el present mandat ha presidit la comissió del fracking de la cambra. L'últim cop que Guinó va tenir competència va ser el 2007, en què també va fer llista el PSC, que va aconseguir tan sols un regidor.

Lluís Guinó
CiU.
De moment és l'únic candidat a les eleccions del mes de maig. És alcalde de Besalú des del 1995. També és diputat al Parlament.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.