Política
JORDI PALLÍ I ESTEVA
ALCALDABLE PER CIU, A PALAMÓS
“Puc aportar experiència i una renovada il·lusió”
S'ha de posar remei a la capacitat dels espais i a la manera de gestionar-los
Una manera d'obrir una porta al món és a través del port
L'any 1987 entra de regidor. L'octubre del 1996, Ferrer deixava l'alcaldia, i Pallí, que anava de número dos, agafa el relleu. El 1999 és elegit alcalde fins al 2003. Del 2003 al 2007 perd les eleccions i passa a ser regidor a l'oposició. En acabar aquell mandat deixa l'Ajuntament.
J.B.B.
Nascut a Palamós el 14 d'abril del 1961, Jordi Pallí torna a la política municipal amb ganes de recuperar l'alcaldia que va perdre el 2003. Ha tingut dotze anys per reflexionar sobre el que va ser la seva etapa com a regidor i com a alcalde...
Com és que ho va deixar i per què torna?
Ho vaig deixar, no és que necessités reflexionar. La meva vida anava encaminada a la meva feina i no tenia la voluntat de tornar, en aquell moment. Però les circumstàncies han volgut que s'hagi presentat l'oportunitat en fer-me l'oferiment de tornar a encapçalar la candidatura de CiU. Després de pensar-hi bastant, i tenint en compte l'edat que tinc i les possibilitats, com que m'agrada la vida pública i la política local també sempre m'ha agradat, arribo preparat per assolir el repte de recuperar l'alcaldia.
I què pot aportar en aquesta seva segona etapa?
El fet de no estar dins l'Ajuntament m'ha donat una perspectiva externa tant del que és la política municipal com de la visió del poble en general. La distància ajuda a veure coses. Tant en positiu com en negatiu. I ara, amb una segona oportunitat, puc fer-ho diferent i millor. La conjunció de coses fa que sigui un bon moment per aportar experiència. I amb el temps suficient de reflexió o de visió distant, poder ser capaç de saber veure què és el que està demanant la gent, a diferència del que es viu com una bombolla tancada que no et deixa veure la realitat. Torno, amb una renovada il·lusió perquè hi hagi un canvi. Fa falta un canvi en la manera de fer política municipal. I nosaltres podem fer possible aquesta evolució necessària.
Es pensa més en els grans projectes que en el dia a dia?
En èpoques de vaques grasses és normal que passi això. El que cal és saber-se adaptar als temps de crisi i veure que els grans projectes no es poden assumir. Sí que es poden visualitzar, projectar i preveure les necessitats de millora d'infraestructures. Però la prioritat és arreglar allò que no funciona o allò que amb el pas del temps s'ha anat deteriorant. Són coses de manteniment, i ara mateix no s'estan fent. Avui dia, si parles de grans perles la gent ja no et creu, perquè és inviable. El que sí que s'ha de prometre i garantir és que el diner es justificarà en allò en què el gastes; es justificaran les prioritats i demanaràs la màxima participació de tothom, per donar prioritat a allò que convé.
Concreti una mica, sisplau...
Tenim problemes d'aparcament i fins ara no s'ha resolt ni tan sols la dinamització comercial. S'ha de posar remei a la capacitat dels espais i a la manera de gestionar-los. El tema dels creuers s'ha de treballar millor. Ha de ser una manera d'obrir una porta al món a través del port. El model de mancomunar serveis el vam iniciar nosaltres. L'edifici ciutadania és inviable. El principal, ara, és resoldre el dia a dia.
Escriure un comentari
Identificar-me.
Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar.
Vull ser usuari verificat.
Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.