Política

Compromís vol una AP-7 gratis de Figueres a l'Escala

Xavier Monfort fa un pas més i aposta per usar l'autopista com a ronda des de la sortida d'Orriols fins a Figueres nord i abandonar el desdoblament de l'N-II

El candidat de Compromís d'Esquerres per Figueres, Xavier Monfort, aposta perquè l'AP-7 sigui gratuïta des de la sortida de l'Escala (Orriols) fins a Figueres Nord per resoldre el problema del trànsit de fora de Figueres que ara travessa la ciutat o el cinturó de ronda. La mesura amplia l'abast de la proposta de fer gratuïta l'autopista AP-7 en el tram nord-sud que Monfort va presentar fa un any com a regidor d'ICV al ple. Per Monfort, “aquesta infraestructura i la gratuïtat del tram perquè sigui la ronda urbana de Figueres beneficiarà tots els municipis, ja que evitarà el trànsit rodat innecessari per les principals vies de Figueres, com l'avinguda Salvador Dalí, el carrer Empordà i la ronda sud”.

Per Monfort, la proposta significaria deixar de banda el projecte de desdoblament de la carretera N-II, “i també el desdoblament de l'N-260 des de Besalú, tram on s'haurà de valorar la construcció d'una futura sortida oest”. “Però per a això haurem de reprendre les converses amb els municipis de la conurbació de Figueres, en aquest cas Vilafant, i planificar conjuntament aquesta infraestructura”, afirma.

Compromís també defensa que “les inversions de l'Estat s'han de destinar a altres infraestructures més importants, com resoldre el pas a nivell i la via del tren”. “No ens podem permetre invertir molts milions ni trinxar amb quatre carrils més la zona oest de Figueres.”

Pla d'ús de la bicicleta

Compromís va fer diumenge una bicicletada per presentar les seves propostes de mobilitat i el pla estratègic d'ús de la bicicleta. Monfort impulsarà una doble xarxa, una dins del nucli urbà, en convivència amb els vehicles de motor, i una de circular, perimetral. També promourà l'ús adequat i segur de la bicicleta a Figueres amb campanyes de sensibilització i mesures de senyalització.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia