Política

L'AMI insta els ajuntaments a penjar la bandera de Dinamarca

L'associació independentista proposa homenatjar al país nòrdic pel seu reconeixement al dret d'autodeterminació de Catalunya

La iniciativa s'inspira a la decisió de l'Ajuntament de Sant Pol de Mar de substituir amb un ‘Dannebrog' l'estelada prohibida per la Junta Electoral

L'Associació de Municipis per la Independència (AMI) proposa als alcaldes catalans penjar el Dannebrog, la bandera de Dinamarca, als balcons dels seus ajuntaments. Expliquen que d'aquesta manera es vol reconèixer que el Folketinget, el Parlament danés, aprovés aquest dimarts passat una resolució que reconeixia el dret d'autodeterminació de Catalunya. Aquesta iniciativa s'inspira en la decisió de l'Ajuntament de Sant Pol de Mar (Maresme), que ahir van substituir l'estelada pel Dannebrog al Museu de Pintura que hi ha al costat de la Casa de la Vila.

El president de l'AMI, Josep M. Vila d'Abadal, ha manifestat que penjar el Dannebrog és “una mostra d'agraïment al primer país que ha reconegut el procés d'independència de Catalunya”, i espera que aquest gest sigui el començament de més reconeixements per part d'altres països. D'altra banda, l'AMI també fa una crida als alcaldes perquè aquest diumenge, dia 24 de maig, a partir de les 20.00h, tornin les banderes estelades a totes les cases de les viles.

La proposta es refereix a la resolució del Folketinget que va comptar amb el suport de sis dels vuit partits presents al Parlament danès, la qual cosa va donar 64 vots a favor, cap en contra i 41 abstencions. El document aprovat manifesta que el Folketinget “pren nota de l'explicació del govern sobre els aspectes jurídics, històrics, polítics i internacionals vinculats a la situació de Catalunya i fa seva l'opinió que la qüestió d'independència de Catalunya és un assumpte de diàleg pacífic i democràtic entre Catalunya i el govern espanyol a Madrid'. Això suposo un reconeixement de Catalunya com a subjecte polític.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Trump es declararà no culpable de la nova acusació per l’assalt del Capitoli

barcelona
turquia

Turquia confirma el seu interès a formar part del grup BRICS de Rússia i la Xina

barcelona
estats units

Arrestada una exassessora d’una governadora per vincles amb la Xina

barcelona
Estat espanyol

El ministre José Luis Escrivá serà el nou governador del Banc d’Espanya

Barcelona
iran

L’Iran va executar a cent persones a l’agost, segons una ONG

barcelona
líban

Detenen l’exgovernador del Banc Central libanès, sospitós de corrupció

barcelona
estat francès

Macron continua sondejant noms per a primer ministre

barcelona
crisi migratòria

Moren 12 migrants en un naufragi al canal de la Mànega

barcelona
judicial

El Suprem confirma l’arxivament de la causa del Tsunami

barcelona