Política

CiU amplia la majoria absoluta a Mollerussa

Marc Solsona manté com a bastió de CiU la capital del Pla d'Urgell. Fort creixement d'ERC, que triplica resultats i se situa com a segona força. Desfeta del PSC, amb la pèrdua de la meitat dels regidors i a anys llums de CiU

Marc Solsona continuarà sent els propers quatre anys l'alcalde de Mollerussa. Pocs en tenien dubtes, però a la còmoda majoria absoluta de 10 regidors sobre els 17 del consistori, aquestes eleccions encara n'ha guanyat un més.

L'altra victòria de la nit és la d'Esquerra Republicana. Els republicans han renovat la llista, ara encapçalada per Engelbert Montalà, que és el nou cap de l'oposició. Els republicans han obtingut quasi un miler de vots i han passat de tenir un sol representant, a 3. L'objectiu d'ERC era escurçar distàncies per esdevenir alternativa. I ho han aconseguit.

La pitjor part se la va emportar ahir el PSC. Patacada per la llista liderada per l'exalcaldessa Teresa Ginestà: passen a ser tercera força política i han reduït al a meitat els regidors, quedant-se a una llarga distància de CiU amb sols 2 representants. Els socialistes confiaven en refer-se, però és clar que els resultats d'ahir a Balaguer marquen un camí completament diferent.

Al nou consistori de Mollerussa no hi haurà ja Plataforma per Catalunya, mentre que el PP manté el seu únic i mateix representant. L'Entesa-ICV, que aspirava entrar, no ha aconseguit representant.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia