Política

Moviments per desbancar CiU a Palau-saverdera

Narcís Deusedas ha guanyat, però GdP i AxT podrien pactar per governar junts

Un dels alcaldes més veterans de la demarcació podria ser desbancat. Narcís Deusedas (CiU) fa més de trenta anys que és alcalde a Palau-saverdera i ha tornat a guanyar les eleccions, però podria veure perillar el lloc si les llistes independents de GdP-AM (vinculada a ERC) i AxT arriben a un acord per formar govern. I és que el 24-M Deusedas va aconseguir quatre regidors, però la candidatura que encapçala Isabel Maria Cortada en va obtenir tres, i la que lidera Miquel Serra, dos més. Per tant, aquestes dues últimes candidatures sumarien majoria.

Segons fonts consultades per aquest diari, Gdp-AM i AxT estan disposats a parlar d'un acord, tot i que les negociacions oficialment no s'iniciaran fins la setmana entrant. Caldrà veure si les dues formacions es posen d'acord però una cosa és força clara i és que com a mínim la llista vinculada a ERC només preveu la possibilitat de pacte si és al marge de Narcís Deusedas. De fet, ERC pot veure molt a prop l'alcaldia a Palau-saverdera després de més de 30 anys amb CiU al capdavant i amb Narcís Deusedas d'alcalde.

Deusedas ha governat els últims quatre anys amb majoria absoluta i sense oposició, ja que en les eleccions municipals del 2011 cap formació política es va voler enfrontar a ell, passat un mandat (2007-2011) molt complicat en què el cas del Sun Village va centrar bona part de l'enfrontament entre la llavors oposició i el govern. Aquest cop, Deusedas s'ha trobat amb dues llistes alternatives que tot i que no l'han superat en vots el podrien desplaçar de l'alcaldia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Abstenció de la Generalitat en menors immigrants a repartir

madrid
opinió

Kosova desemmascara el ‘Sánchez style’

Diputat de Junts al Congrés
Josep Maria Viladomat
Cap de l’oposició a l’Ajuntament de Sarrià de Ter (ERC)

“A Sarrià de Baix li cal tenir activitat o un centre de dia”

Sarrià de Ter
MEDITERRANI

Xipre, una partició enquistada

Barcelona
Estat espanyol

Vox dona per trencats els pactes amb el PP pel repartiment de migrants

Barcelona
ESTAT FRANCÈS

Macron no rellevarà Attal fins que no s'asseguri la governabilitat

BARCELONA
ESTATS UNITS

Els líders aliats defensen el “camí irreversible” d’Ucraïna cap a l’OTAN

Barcelona
judicial

Alerta Solidària carrega contra l’Audiència Nacional per no amnistiar els CDR

barcelona
Estats Units

Augmenta la pressió sobre Biden perquè faci un pas al costat

Barcelona