Política

El PSC suma a Malgrat de Mar amb els escindits de CiU

Junts per Malgrat obté dues tinences d'alcaldia i nou àrees, entre elles Urbanisme, Turisme, Comerç i Recursos Humans

Les dues forces destaquen com a punt clau de l'aliança la coincidència programàtica

El PSC, que va aconseguir 6 regidors el passat 24M, va oficialitzar ahir el pacte de govern amb la segona força del municipi, els independents de Junts per Malgrat, una formació nascuda de l'escissió de CiU pocs mesos abans de les eleccions municipals. Joan Mercader, el futur alcalde, i la cap de llista de Junts i exregidora de CiU, Carme Ponsa, van signar un acord basat en la “coincidència programàtica i en una majoria estable i que dóna tranquil·litat”. En l'acte de signatura de l'acord també es va anunciar el repartiment de carteres pel soci minoritariCarme Ponsa ha obtingut en les negociacions la primera tinença d'alcaldia i les àrees de Turisme i Comerç, Indústria i Pagesia, Recursos Humans i Règim Interior. La resta de l'equip de Junts es farà càrrec de la regidoria d'Esports i Mercats, que assumeix el regidor Miguel Ángel Ruiz i de l'àrea d'Urbanisme i de la cinquena tinença d'alcaldia que passen a mans de Mireia Castellà.

Mercader ha destacat un seguit de projectes consensuats i pactats aportats per les dues formacions que s'hauran d'executar durant aquest mandat, com ara la instal·lació d'una base nàutica, la canalització del tram final de la riera, l'urbanització de l'avinguda Barcelona i de l'avinguda Mediterrània o la creació d'un pla estratègic de turisme i comerç local. Els dos socis han negat que el pacte fos previ a les eleccions i han insistit que l'entesa es fonamenta en un model semblant de municipi i en la voluntat expressa de treballar per a Malgrat.

El futur alcalde va explicar que s'ha reunit amb la resta de forces un cop passades les eleccions “excepte amb la CUP que ja va manifestar que es volia quedar al marge i amb ERC que encara no m'ha tornat la trucada” i va destacar l'aposta per un govern “fort i estable que és el resultat de les dues forces que més suport han obtingut dels malgratencs i les malgratenques”.

Rebombori a l'oposició

Paral·lelament al pacte entre PSC i Junts per Malgrat, aquests darrers dies un comunicat del grup d'ERC ha tensat la corda entre els diferents grups de l'oposició. Segons recollia l'emissora municipal On Malgrat, els republicans van retreure en un escrit penjat al seu web que la CUP hagués impedit un pacte de govern entre totes les forces menys el PP per fer fora el PSC de l'alcaldia i investint Carme Ponsa, de Junts com a alcaldessa de Malgrat de Mar.

CiU, sempre en declaracions a la mateixa emissora, es va desmarcar de la informació donada per ERC assegurant que no se'ls havia fet cap proposta concreta per formar part d'un govern a quatre. Preguntada en la roda de premsa per la situació creada arrel del comunicat d'ERC, Carme Ponsa va admetre que se'ls havia explicat la proposta però que en cap cas s'havia valorat en el marc de l'executiva de Junts per Malgrat.

LA FRASE

Aquest govern és el resultat de les dues forces que més suport han obtingut dels malgratencs i les malgratenques
Joan Mercader
Candidat del PSC de Malgrat i futur alcalde

LA XIFRA

9
regidors
i, per tant, majoria absoluta sumen les forces del PSC (6) i de Junts per Malgrat (3) al nou govern


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia