Política

Últims serrells del pacte de GdP i AxT contra Deusedas

Isabel Cortada es perfila com a nova alcaldessa de Palau-saverdera després de 36 anys de CiU a l'alcaldia

El pacte entre Gent de Palau-AM (GdP-AM) i la llista independent Alternativa per a Tothom (AxT) per desbancar Narcís Deusedas (CiU) de l'alcaldia de Palau-saverdera va endavant. Les dues formacions estan immerses en converses per arribar a un acord, de què s'estan tancant els últims serrells. Maria Isabel Cortada, de GdP-AM, llista vinculada a ERC i Moviment d'Esquerres, es perfila com la nova 36 anys de Deusedas a l'alcaldia.

Sobre l'estat de les negociacions amb Alternativa per a Tothom, llista liderada per Miquel Serra, per tancar un pacte alternatiu a CiU, la candidata Isabel Cortada es limita a dir: “Mantenim trobades per perfilar el tema.” Miquel Serra (AxT) confirma que, fins ara, hi ha hagut dues reunions i que hi ha molts punts en comú, tot i que no hi ha tancat cap acord. “No tenim pressa. Volem arribar a la investidura amb el cartipàs fet”, va dir el candidat.

L'alcalde en funcions i candidat de CiU, Narcís Deusedas, dóna per fet que, si no hi ha cap sorpresa, es quedarà sense l'alcaldia. “És una cosa que ja sabíem al poble abans de les eleccions. Han preparat una cosa que no és nova, que és «Tots contra en Narcís». I, tot i que hem guanyat les eleccions, les coses ara estan com estan”, diu Deusedas. Admet que es tanca una etapa, però no renega de res, al contrari: “M'he dedicat al poble en cos i ànima. En tots aquests anys, crec que hem aconseguit canviar el poble, transformar-lo i que hem millorat molt. Em sap greu, perquè teníem preparades una sèrie de coses encara per fer. Però n'arribaran d'altres i que els vagi molt bé”, acaba l'alcalde.

Filla de l'etern rival

Casualment, la possible futura alcaldessa de Palau-saverdera, Isabel Cortada, és filla de l'etern rival de Narcís Deusedas, el socialista Felip Cortada. Els enfrontaments entre els dos polítics han estat sonats i han arribat fins i tot als jutjats.

De fet, les picabaralles polítiques van ser constants els anys en què van coincidir al consistori i han continuat durant els anys posteriors.

Alcalde des de l'any 1979

Narcís Deusedas és alcalde de Palau-saverdera des del 1979 i és un dels més veterans de la demarcació de Girona, juntament amb l'alcalde de Torroella de Fluvià, el socialista Pere Moradell. Deusedas ha tingut enfrontaments destacats amb els seus rivals polítics, però l'últim mandat CiU no ha tingut oposició i ha governat en solitari. En les últimes eleccions municipals del 24de maig, Deusedas va aconseguir 4 regidors, però els 3 de GdP-AM i i els 2 d'AxT sumen per desbancar-lo.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia