Política

El no guanya al sud i al nord

A les Terres de l'Ebre el vot crític va triplicar l'oficialista

El sí s'imposa a Lleida, Tarragona, el Penedès, Osona, l'Empordà i el Maresme

Amb les dades provisionals de la nit de diumenge –ahir UDC no va facilitar les dades definitives desglossades per territori– el no es va imposar de molt a les Terres de l'Ebre, on els favorables a la independència van triplicar els suports que els militants ebrencs van donar al sí de la direcció. Però també a les comarques barcelonines i a la majoria de gironines es va imposar el vot crític. La pregunta de la direcció d'UDC contrària al full de ruta pactat per CDC amb ERC i les entitats sobiranistes es va imposar en les votacions a les comarques del Camp de Tarragona, del Penedès, de Lleida, d'Osona, del Maresme, i de l'Alt i el Baix Empordà. Cal aclarir, però, que les meses de votació de Girona, Olot, Reus, Tarragona, Lleida, Tàrrega i Mollerussa englobaven diverses comarques i no es pot discriminar el resultat de cadascuna del global.

El mateix passa a la ciutat de Barcelona, on tots els districtes estaven agrupats en tres meses. El sí es va imposar globalment a Ciutat Vella, l'Eixample, Sants, les Corts i Sarrià-Sant Gervasi, mentre que el no va guanyar a la mesa única que englobava Gràcia, Horta-Guinardó, Nou Barris, Sant Andreu i Sant Martí.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia