Política

El PP presenta la ‘Crònica d'una veritat ocultada'

El PP va respondre ahir a la Crònica d'una voluntat premeditada, el memorial de greuges de l'Estat que ha fet públic el govern, amb el contrainforme Crònica d'una veritat ocultada, que rebat que hi hagi manca de voluntat de diàleg, dèficit fiscal, recentralització o atacs al català.

Hortalà creu que el 27-S no influirà en les cotitzacions

El president de la Borsa de Barcelona, Joan Hortalà, va explicar ahir, en una entrevista a TV3, que “ara per ara” el procés sobiranista “no afecta de manera significativa les cotitzacions”, encara que va reconèixer que un vot independentista el 27-S podria alterar més la borsa i introduiria ''un element d'incertesa'. Tot i això, va ressaltar que no arribaria a suposar un impacte definitiu sobre el volum global de les cotitzacions. Sobre la llista de la societat sense polítics va ressaltar que es tracta d'una idea una “mica estranya i molt original, per descomptat”.

Forcades s'obre a la llista sobiranista sense polítics

La candidata de Procés Constituent, Teresa Forcades, s'ha mostrat disposada a sumar-se a la candidatura independentista sense polítics en actiu pel 27-S. “Si la llista és estrictament un substitut del referèndum, jo crec que sí”, va assenyalar ahir Forcades a títol personal i en declaracions a Catalunya Ràdio sobre la possibilitat de formar part de la llista. “Hem de veure com queda i ens haurem de trobar”, va afegir-hi Forcades, que va recordar que “l'únic escenari negatiu seria que impedís la trobada de tots els que volem l'autodeterminació plena”.

L'Estat revisa el jurament de tots els regidors catalans

La delegada del govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna, ha sol·licitat als secretaris dels 947 ajuntaments catalans que li enviïn les actes de jurament del càrrec dels regidors per identificar aquells que van utilitzar la fórmula proposada per l'Associació de Municipis per la Independència (AMI). La delegació no avança què farà en els casos identificats. Ciutadans va denunciar el cas de 25 ajuntaments. Des de l'AMI s'insisteix a defensar la plena legalitat d'una fórmula que van utilitzar centenars de regidors sobiranistes el 13 de juny passat.

Ros censura la candidatura cívica

El president del PSC i alcalde de Lleida, Àngel Ros, considera una “contradicció en si mateixa” una llista de la societat civil sense representants polítics. Per Ros, “qui representa els ciutadans al Parlament és un polític i els partits polítics són els representants dels ciutadans”.

Rivera veu CDC i ERC sense projecte polític

El candidat de Ciutadans a les eleccions espanyoles, Albert Rivera, va qualificar ahir d'“estranya” la proposta d'una llista sense polítics i va assegurar que ERC i CDC no tenen projecte polític propi: “Només busquen una fórmula per dir que han guanyat sumant partits amb gent.”

Forcadell també defensa la llista de la societat

L'expresidenta de l'ANC, Carme Forcadell, també defensa l'opció d'una candidatura cívica per concórrer el 27-S. “Una llista de la societat civil consensuada entre partits i entitats és la millor solució per fer el referèndum que no ens van deixar fer el 9-N”, va ressaltar en una piulada.

La delegada

del govern espanyol


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia