Política

Palacín, única aspirant a presidir ERC del Maresme

L'actual regidora de Pineda i futura consellera comarcal serà escollida avui en el congrés previst a Malgrat de Mar

Mònica Palacín serà escollida, amb tota probabilitat, nova presidenta d'ERC del Maresme en el congrés comarcal que s'ha de fer avui a Malgrat de Mar. Palacín, actual regidora de l'Ajuntament de Pineda de Mar i futura consellera comarcal, és l'única candidata a substituir en el càrrec Blanca Arbell, que marxarà després de poc més de tres anys en el càrrec. Arbell és alcaldessa de Canet i diputada provincial. Palacín encapçala una permanent de tretze persones que preveu una reforma parcial dels càrrecs perquè, entre altres, la secretaria d'organització continuarà a mans de Daniel Torres. Palacín va valorar ahir molt positivament la feina feta “no només per la Blanca, sinó per la resta de presidents i equips que l'han precedit”. Per la futura presidenta, els eixos bàsics en els quals pivotarà el nou mandat d'Esquerra a la comarca seran la consolidació del desplegament del partit a cada municipi i la formació continuada dels seus integrants.

“Mantindrem el respecte a la independència de cada agrupació local, però serem allà quan ens necessitin amb un discurs polític efectiu i en el qual tothom se senti representat”, assenyala, i recorda que en els darrers temps la formació ha atret molts independents que se senten identificats amb el programa republicà. Mònica Palacín destaca, a més, que la nova permanent “té molt clar que haurà de treballar a fons per les necessitats del territori”.

En el congrés d'avui, amb un ordre del dia molt atapeït, a banda de la nova direcció comarcal, es triaran els consellers nacionals del Maresme. Els tres candidats a ocupar els càrrecs són Josep Maria Molins (Premià de Mar), Toni Sánchez (Vilassar de Dalt) i Jordi Pedemonte (Palafolls). L'alcalde d'Arenys de Munt, Joan Rabasseda, també és conseller nacional arran de les eleccions del 24-M.

Aragonès repetirà

També està prevista la tria del diputat pinedenc Pere Aragonès com a candidat del Maresme al Parlament i dels cinc companys del territori que aspiren a entrar a les llistes per a les eleccions catalanes: Daniel Torras, Xavier Viudez (Cabrils), Marc Bosch (alcalde de Dosrius), Annabel Moreno (Arenys de Mar) i Tònia Vila (Arenys de Munt). Finalment, en el congrés comarcal també hi haurà la votació de les esmenes –n'hi ha cinc– que es presentaran a la jornada de debat que ha de culminar el 25 de juliol en el congrés nacional d'ERC.

LA FRASE

Consolidarem el desplegament d'ERC a cada municipi i apostarem fort per la formació
Mònica Palacín
Candidata a la Presidència d'ERC del Maresme


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europa

Kíiv alerta que Bielorússia està acumulant tropes a la seva frontera nord

barcelona
estat francès

Macron tanca aquest dilluns les consultes per nomenar un nou govern

barcelona
guerra a gaza

Netanyahu avisa Hezbol·là i l’Iran que l’atac al Líban “no és el final de la història”

barcelona
política

Illa assegura que complirà amb ERC tot i el “soroll” que genera el pacte de finançament

barcelona
orient mitjà

Israel i Hezbol·là eleven la tensió amb l'intercanvi de foc més gran de les últimes dècades

barcelona
alemanya

Estat Islàmic reivindica l’autoria de l’atac mortal a Solingen

barcelona
política

Victor Puga i Abel García, nous fitxatges del govern d’Illa

barcelona
guerra a europa

Nou intercanvi de presoners entre Rússia i Ucraïna

barcelona
guerra a gaza

Hamàs envia una delegació al Caire per reunir-se amb els mediadors

barcelona