Política

La crisi de la CUP tensa el primer ple d'Arenys de Munt

El cap de llista, Josep Manel Ximenis, i la regidora Esther Sànchez s'incorporen com a regidors no adscrits

S'aprova l'organització i el cartipàs i CiU diu que no tanca les portes a entrar al govern

Ple tens ahir al vespre per constituir el ple d'Arenys de Munt arran de la divisió interna de la CUP. El cap de llista, Josep Manel Ximenis, va reclamar a l'alcalde, Joan Rabasseda, (ERC), intervenir quan es va donar compte de la constitució dels grups municipals, que el deixava a ell i a la número 3 de la llista, Esther Sànchez, formant el grup de regidors no adscrits. A l'altre costat de la mesa del ple, la regidora Maria Ballester ocupava la representació del grup municipal. Ximenis no va esperar a intervenir al final del ple com li va demanar l'alcalde i va aprofitar una de les votacions com a regidor no adscrit per reclamar la seva representativitat al capdavant de la llista que va encapçalar: “No n'hi ha prou amb l'informe de la secretaria i des de l'assemblea volem que la CUP sigui de qui la va crear.”

L'alcalde va donar continuïtat al ple i va deixar clar només de començar que s'havia aplicat la normativa un cop examinada la documentació que avala Ballester com a representant de la CUP. La seva portaveu va expressar la voluntat de formar part del consell de l'empresa municipal Gusam que es crearà al setembre. “Així li pertoca”, va sentenciar l'alcalde, esvaint dubtes. El ple va aprovar noves delegacions a la junta de govern local i les comissions informatives, entre les quals figura la modificació del reglament i les intervencions del ple. Els grups a l'oposició van reclamar al govern el màxim de transparència en la informació.

En acabar la sessió l'alcalde va donar la paraula al públic que va voler intervenir. Alguns dels que van prendre la paraula van posar de manifest la crisi interna de la CUP. “Estic sorpresa i decebuda amb la política. Com pot ser que en quatre dies el cap de llista ja no em representi perquè n'hi ha uns que no el volen?”, es preguntava en veu alta una veïna.

El nou cartipàs

Les carteres es reparteixen per ara entre ERC i el PSC. Tot pot canviar després que ahir en el ple el portaveu de CiU, Lluís Campassol, no tanqués la porta a treballar des de dins del govern en un futur. Segons es va aprovar ahir, la regidora socialista, Àngels del Castillo, assumirà la segona tinença d'alcaldia i les carteres de Benestar Social, Convivència i Ocupació. Des de l'alcaldia, Joan Rabasseda gestionarà les àrees de Governança, Territori i Medi Ambient. El regidor d'ERC Josep Sànchez serà el primer tinent d'alcalde i portarà les àrees de Coordinació, Economia i Transparència. Així, manté les tasques de promoció, noves tecnologies i comunicació i assumeix la nova regidoria de Coordinació per seguir l'acció municipal i fer de nexe amb la resta de regidories. Les regidores d'ERC, Tònia Vila i Marta de la Iglesia, mantenen les responsabilitats que ja tenien. Per una banda, Ensenyament i Cultura, però s'hi afegeix Festes, i per l'altra, Esports, Sanitat i Gent Gran. Des d'ERC, Àngel Vallcorba s'encarregarà de Seguretat, Espai Públic i Joventut. Abans del ple, el govern va exposar en un acte públic l'organització i els objectius per a aquest mandat, que s'han de concretar en el pla d'actuació de mandat.

LES FRASES

No n'hi ha prou amb l'informe de la secretària i reclamem que la CUP sigui de qui la va crear
Josep Manel Ximenis
regidor no adscrit
La CUP té la voluntat de ser dins el consell de la Gusam que s'ha d'aprovar al setembre
Maria Ballester
regidora de la cup
No volem fer cap debat polític sobre la divisió de la CUP i s'ha resolt aplicant la normativa
Joan Rabasseda
Alcalde d'Arenys de Munt


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia