Política

L'espill valencià

EL CAMINANT I EL MUR

Crec que va estar el senyor Balzac aquell que va dir més o menys que la imatge que ens fem personalment havia de reflectir la vida . I un altre il·lustre qui ens ensenyà que la ideologia dominant en una societat és aquella que crea el grup dominant.

I doncs, conformes. Però què pintem els valencians en aquest entramat?

Passa que la nostra literatura política, com la nostra imago popular , no deixa de reflectir arreu i continuadament, aquella imatge que la classe dominant, és a dir la dreta política, més concretament el PP, ha creat i expandit a tort i dret.

I ara és el moment de canviar les tornes, les imatges.

En multitud de les manifestacions , del tipus que siga, popular o elitista , cultural o econòmica, continuem utilitzant la imatge d'un territori dividit en províncies , “provincialitzat. I aquest discurs basat en un de polític totalment contrari a les nostres realitats i interessos com a valencians, ens destrossa.

Fins i tot , per no citar sinó un exemple , en els partits polítics que propugnen una divisió comarcal la dinàmica quotidiana i habitual, per pura inèrcia, continua sent la dinàmica de províncies.

I no hi ha dubte: cal que trenquem aquest espill que reflecteix una imatge ideològica que ha imposat la dreta contraria a un País Valencià que creu en si mateix. No és que el fet ens vinga de nou ni d'ara mateix. Fa anys, massa, que la idea persisteix . El que passa és que aquesta vegada, per primera vegada , sí dic per primera vegada, hi ha al front del poder polític, una coalició que té una resposta diferent a la construcció del territori. Que és la d'una construcció no només territorial sinó mental. Ideològica.

I quedat dit: si volem avançar cal que trenquem aquest espill amb una altra praxis quotidiana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia