Política

Un model dins el PP

Va arribar a dir: “M'interessa més el problema dels excrements dels gossos que la independència del país”

Comentava un dirigent del PP al Vallès, no fa gaire, que la visita de l'exalcalde de Badalona, Xavier García Albiol, omplia més places que quan l'estrella convidada era Alícia Sánchez Camacho. A qui serà candidat dels populars el 27-S no li cal carta de presentació. És el polític de moda dins del PP. La presència regular als mitjans de comunicació (per bé o per mal), la seva alçada de 2,01 m, que li garanteix sortir a la foto, i el seu polèmic discurs fan d'ell un personatge molt conegut entre la societat catalana. Per als seus, és un model a seguir, sobretot després d'aconseguir, el 2011, l'alcaldia de la tercera ciutat de Catalunya. Per als seus detractors, és populista i xenòfob. Gent propera que no combrega amb Albiol però el coneix prou bé, el qualifica més aviat de populista i oportunista, però no pas racista.

Nascut a Badalona el 1967, és un polític que mai no ha tingut pèls a la llengua, tot i haver de rectificar en més d'una ocasió. Amb el seu darrer eslògan, el Limpiando Badalona, es va passar de frenada. Per una banda va fidelitzar vot i va captar algun adepte; per l'altra, va mobilitzar el votant d'esquerra fins al punt que un pacte a quatre bandes l'ha desbancat d'una alcaldia que pensava que tenia amarrada.

Albiol ha promès venjança, traduïda, en aquest cas, en quatre anys de treball que el catapultaran, segons els seus càlculs, de nou a l'alcaldia. Però ho va assegurar abans de saber-se candidat a la Generalitat. També és un gran interrogant com nedarà en les aigües del debat de la independència, després que durant quatre anys hagi fugit com de la pesta dels temes d'interès nacional. Va arribar a dir: “M'interessa més el problema dels excrements dels gossos que la independència de Catalunya.” S'ha desmarcat del PP els darrers temps, per vendre només la imatge Albiol. Una estratègia que ara, per força, haurà de refer.

El perfil X. García Albiol García Albiol es va estrenar a l'Ajuntament l'any 1991, amb 24 anys. D'aleshores ençà, sempre ha millorat resultats a Badalona, a excepció d'aquest any, en què ha aconseguit prop de 4.000 vots més però ha perdut un edil. També ha ocupat diferents càrrecs en la direcció del PP català.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia