Política

Iceta creu que la data del 27-S busca evitar la mobilització del vot de l'àrea metropolitana

El líder socialista recorda que els comicis coincideixen amb el pont per la festivitat de la Mercè

Acusa Mas d'utilitzar “homes de palla” per evitar un debat sobre la seva gestió de govern

El candidat del PSC a les eleccions al Parlament, Miquel Iceta, ha denunciat aquest dimecres que, segons ell, el president de la Generalitat, Artur Mas, ha “jugat” amb la data del 27 de setembre buscant la mobilització independentista i que no voti l'àrea metropolitana.

El líder socialista ha assenyalat en declaracions a Onda Cero que el dia de les eleccions coincideix amb un cap de setmana en què molts ciutadans de l'àrea metropolitana de Barcelona marxaran de pont per la festivitat de la Mercè.

Iceta ha considerat que la mobilització de vot en el 27-S influirà en el resultat i, en aquest sentit, ha lamentat “s'ha jugat amb la data electoral buscant això”.

“El primer dia de campanya és la Diada de l'11S, en què hi ha convocada una manifestació per la independència que sens dubte serà important. I se celebren eleccions enmig d'un cert pont, el de la Mercè (24 de setembre), almenys per als ciutadans de Barcelona i l'àrea metropolitana”, ha argumentat.

Al seu parer, aquest calendari podria evitar una alta mobilització del vot contrari a la independència. “Crec que busquen que votin uns i no tant altres. Nosaltres volem que votin tots”, ha apuntat.

“Nosaltres volem que voti tothom. És veritat que les eleccions al Parlament han tingut sempre una participació menor a les generals, però farem un esforç de mobilització”, ha assegurat.

En aquest sentit, ha explica que molts ciutadans a Catalunya no s'han sentit tradicionalment “cridats a participar” en les autonòmiques en considerar que “són qüestions d'àmbit més sectorial”. Per aquest motiu, ha entén que “una participació molt alta indicaria que sectors que s'han abstingut, aquesta vegada han participat”.

Malgrat que el dirigent socialista ha evitat atorgar al 27-S un caràcter plebiscitari, sí que ha avisat que la majoria resultant “marcarà la política dels pròxims anys” i hi pot desencadenar “decisions molt irreversibles”.

“Si la llista d'Artur Mas i la de la CUP obtenen majoria, ens ficarem en un merder del qual ningú en sabrà sortir després. Una majoria per la independència ens ficarà en un embolic de nassos”, ha augurat.

Amb tot, ha assegurat que no es planteja les eleccions com “una lluita entre dos fronts” o “dos blocs irreconciliables”.

D'altra banda, ha acusat Artur Mas de voler evitar el debat sobre la seva gestió política amagant-se darrere “d'homes de palla”. Iceta ha lamentat que en els debats electorals s'haurà de discutir amb persones “que no han tingut res a veure amb el govern”.

Pel que fa a possibles pactes postelectorals, ha advocat per una majoria d'esquerres: “M'agradaria ser amb Podem, però sobretot amb tots aquells partits que aportin solucions concretes a Catalunya”.

El socialista ha assegurat que el No a la independència del PSC “és diferent al de Cs i PP”, i ha augurat que la reforma de la Constitució serà la discussió central de la pròxima legislatura espanyola.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia