Política

Mitja executiva d'Unió de Mataró també plega

El nou regidor de Demòcrates, Josep Maria Font, diu que ara representen millor “els autèntics principis” del partit

El president comarcal l'acusa de trànsfuga i li exigeix que torni l'acta

El fins ara regidor d'Unió a Mataró, Josep Maria Font, va anunciar ahir de manera oficial que es dóna de baixa del partit perquè vol fer costat “al procés sobiranista endegat pel president Mas”, i que s'adhereix a Demòcrates de Catalunya. El pas no el fa sol, ja que amb ell també marxa bona part de l'executiva local i alguns militants. “Nosaltres som els hereus dels principis autèntics d'Unió i no els altres”, va afegir-hi Font, que també defensa que la seva marxa no ha d'interferir en la tasca diària del grup municipal de CiU ni del govern sociovergent de Mataró. De fet, el nou edil de Demòcrates mantindrà la regidoria d'Esports. Després de deu anys de militància i d'haver presidit el partit, Font, que va recordar que a la comarca ja s'han viscut episodis semblants a Calella, Sant Andreu de Llavaneres i Arenys de Mar, diu que pren la decisió d'abandonar Unió “fidel als seus principis i per respecte al país”. “UDC es va fragmentar en dos el 14 de juny passat arran de la consulta i els militants ens hem hagut de situar en un bàndol o en l'altre”, va afirmar.

La compareixença d'ahir va tenir un convidat inesperat. El president comarcal d'Unió, Guillem Aresté, volia ser testimoni directe de l'adéu de Josep Maria Font, però no ho va aconseguir perquè no el van deixar entrar al despatx de CiU a l'ajuntament, on el regidor, flanquejat pel cap del grup municipal, Joaquim Fernàndez, i el portaveu de Demòcrates de Catalunya i diputat, Joan Recasens, va explicar els motius de la renúncia. Malgrat aquest contratemps, Aresté va aprofitar per exigir al fins ara únic representant dels democratacristians al govern de Mataró que entregui l'acta de regidor i va dir que, si no ho fa, es convertirà en un trànsfuga. “Ell es va presentar amb les sigles d'Unió, i el que hauria de fer és plegar i marxar a casa seva”, va manifestar el dirigent comarcal.

Que bona part dels membres de la direcció del partit en l'àmbit local també hagin demanat la baixa obligarà la formació a nomenar una gestora que presidirà Olga Ortiz, que durant el mandat passat havia estat regidora del govern de Joan Mora. Ortiz substitueix en el càrrec Marcel Martínez, perquè, segons va assegurar Aresté, l'actual president local prefereix “fer un pas enrere i quedar en un segon nivell” dins dels òrgans directius de la formació a la ciutat. En aquest sentit, Martínez admet que la seva dimissió s'emmarca estrictament en un àmbit legal, ja que els estatuts d'Unió ho exigeixen quan marxa més de la meitat de l'executiva. Com Aresté, també reclama a Josep Maria Font que torni l'acta. “Em sap greu, però allà ell i la seva consciència”, va comentar Martínez, que, tot i això, critica el moment escollit –a poques setmanes de les eleccions del 27 de setembre– per fer oficial la renúncia.

CiU mantindrà la marca

Per la seva banda, el cap del grup municipal de CiU a l'Ajuntament, Joaquim Fernàndez, va insistir a dir que la marxa de Font no ha d'afectar “gens” el funcionament del govern bipartit de la capital del Maresme i que el grup es manté “cohesionat”. Tot i el trencament de la federació, Fernàndez defensa el manteniment de la marca CiU perquè són les sigles amb les quals es va presentar a les eleccions. El portaveu de Demòcrates de Catalunya, Joan Recasens, va assegurar que “en quaranta dies des de la seva creació, aquest partit ja s'ha situat com la quarta força municipal de Catalunya en nombre de regidors”. A banda de felicitar Font pel camí escollit, va rebutjar que se'l qualifiqui de trànsfuga. “Si algú s'ha mogut dels principis fundacionals, han estat els actuals membres d'Unió”, va puntualitzar.

LES FRASES

Tot i respectar la decisió de Font, ha decidit fer-ho en un moment molt inoportú
Marcel Martínez
president d'Udc a mataró
El que hauria de fer Font honradament és entregar l'acta de regidor, plegar i marxar cap a casa
Guillem Aresté
president d'UDC al maresme
La meva voluntat política és fer costat al procés sobiranista endegat pel president Mas
Josep Maria Font
regidor de demòcrates


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia