Política

Política

L'unionisme polític i civil, contra l'abstenció per frenar majories

El Partit Popular i l'entitat cívica Societat Civil Catalana, que es van reunir ahir a la seu catalana de la formació, van fer una crida conjunta a l'electorat perquè ompli massivament les urnes el 27-S, per tal que “les forces sobiranistes no assoleixin la majoria absoluta”, va afirmar el candidat del PP, Xavier García Albiol. Segons ell, “si la participació és superior al 72%, als grups independentistes se'ls desmuntaria el xiringuito” va resoldre García Albiol. El PP i l'entitat unionista es fixen l'objectiu de mobilitzar l'electorat del territori, com ara el Baix Llobregat i el Tarragonès.

D'altra banda, Josep Ramon Bosch, de SCC, calculava que si la participació està entre el 60 o 62%, l'habitual en les autonòmiques, “els partits independentistes poden obtenir majoria”. Per contra, alertava que “si vota més del 75% dels electors, les candidatures sobiranistes no aconseguirien la major part dels escons del Parlament”. Bosch negava que els comicis del 27-S siguin plebiscitaris però admetia que són unes eleccions
“importants”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia